Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Çevre Gönüllüleri Derneği Batman Şubesince, seçim çalışmaları sırasında siyasi partilerin çevre, görüntü ve ses kirliliği yapmamaları konusunda Batman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulundu.

09.04.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Gönüllüleri Derneği Batman Şubesince, seçim çalışmaları sırasında siyasi partilerin çevre, görüntü ve ses kirliliği yapmamaları konusunda Batman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulundu.

Müracaata ilişkin gazetecilere açıklama yapan Çevre Gönüllüleri Derneği Batman Şubesi Başkanı Recep Kavuş, Seçim Kuruluna 7 maddelik bir dilekçe verdiklerini ifade ederek, "Çok bayrak asmak, çok gürültü çıkartmak, çok görüntü vermekle seçim kazanılmıyor" dedi.

Seçim süreçlerinde, hem gürültü, hem çevre hem de görüntü kirliliğinin yoğun bir şekilde yaşandığına dikkati çeken Kavuş, şunları söyledi:

"Biz yasalar çerçevesinde elbette siyasi partilerin propaganda haklarını kullanmalarına karşı değiliz. Ancak bunu yaparken hem çevreye, hem doğaya, hem insanlara zarar vermemesi, rahatsızlığa yol açmamalarını istiyoruz. Umarım bu seçim arifesinde attığımız bu adım bütün tüm kentlerimizde uygulanır ve demokratik bir ortamda temiz bir seçim olur."

Dilekçeyii İl Seçim Kurulu Başkanı'na ileteceğini belirten Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Kurhan ise, bütün partilerin çevreye duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement