Roman Dernekleri Destekledikleri Adayı Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Roman Dernekleri Destekledikleri Adayı Açıkladı

Edirne'deki Roman dernekleri AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir'i destekleme kararı aldı.

15.04.2015 14:44  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'deki Roman dernekleri AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir'i destekleme kararı aldı.

Emir'in seçim bürosu önünde toplanan Roman derneklerine üye grup, davul zurna eşliğinde Çavuşbey mahallesine kadar yürüdü.

Buradaki bir kahvehanede konuşan Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, acıda, neşede hep yanlarında duran Emir'i destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Güyümgüler, CHP'nin İzmir'den Özcan Purcu'nun aday göstermesiyle ilgili de konuşarak, "1934 tarihli İskan Kanunu'nda anarşistler, casuslar, göçebe çingeneler yurda alınmaz şeklidir. İsmet İnönü zamanında çıkarılan bir yasadır. Yıllar sonra CHP'nin Roman bir kişiyi aday göstermeleri sevindiricidir" dedi.

Edirne Roman Derneği Başkanı Erdinç Çekiç de Emir'in mahallelerinden yetişen bir aday olduğu için kendisini destekleme kararı aldıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Emir'i destekleme bildirgesi Edirne Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği, Havsa Romanlar Derneği, Uzunköprü Aşçıoğlu Spor Kulübü Derneği, Keşan Roman Kültür Derneği, Lalapaşa Roman Derneği, Trakya Roman Özürlüler Derneği, Balkan Roman Birliği, Kakava Kültür Derneği, Edirne Genç Romanlar Eğitim ve Kültür Derneği, Edirne Müzisyenler Araştırma ve Yardımlaşma Derneği, Edirne Roman Dernekleri Federasyonu, Meriç Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Trakya Rüzgarı Spor Kulubü Başkanlığı, Edirne Tarihi Sulukule Yaşatma Derneği, Muradiye Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Edirne Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından imza altına alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Roman Dernekleri Destekledikleri Adayı Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement