Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bunlar, Türkiye'nin hesabını kitabını bilmeyen bir yaklaşım içinde olduğunu zannediyorlar ama bu millet gerçekçi politikalara bakar" dedi.

20.04.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bunlar, Türkiye'nin hesabını kitabını bilmeyen bir yaklaşım içinde olduğunu zannediyorlar ama bu millet gerçekçi politikalara bakar" dedi.

Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'de görev yapan herkesin 7 Haziran'a kadar olan süreçte bir milletvekili adayı gibi çalışması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçime yönelik vaatlerini eleştiren Bozdağ, "Kılıçdaroğlu diyor ki; 'asgari ücreti bin 500 lira yapacağım'. Siz asgari ücreti bin 500 lira yaptığınızda maliyet artacak. Bu enflasyonu artıracak. Bu zam getirecek. Çünkü patron zam yapacak. Bu sefer zamlar yeniden gelecek. Faiz yeniden yükselecek. Bizim ihracatımız şu anda 160 milyar doları buldu. İhracat duracak. Kayıt dışı istihdam patlayacak. Birçok firma kapısına kilit vuracak. Ne olacak? Türkiye zamlarla yeniden tanışmış olacak" diye konuştu.

CHP'nin seçim beyannamesinin halkı aldatmaya yönelik olduğunu savunan Bozdağ, "Kılıçdaroğlu, diyor ki; 'kredi kartlarının faiz borçlarının yüzde 80'ini sileceğim'. Yahu Allah aşkına, kimin parasını siliyorsun sen. Bankanın parasını siliyorsun. Alacaklı banka, özel sektör. Şimdi nasıl yapabilir. Ben biraz kafa yoruyorum, kanun çıkarır 'yaptım' der. Bütün bankalar, Ziraat Bankası dahil, istisnasız kapanır. Nereden kimin parasını nereye veriyorsun. Bankalara diyebilir ki; 'siz bu milletin faizini silin, ben size hazineden destek vereceğim' diye. Diyemez" dedi.

Türkiye'de 11 milyon emeklinin bulunduğunu, bu emeklinin yüzde 60'ının aldığı maaşın bin liranın altında olduğunu hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu şimdi diyor ki; 'emekliye bin 500 liradan aşağı maaş vermeyeceğim'. 11 milyon emeklinin aylık maaşı ne yapar, aylık 54 milyar lira yapar. Siz bunu birde 12 ile çarpın. Türkiye'nin bütçesi 800 milyar dolar. İşçinin maaşı, yatırımlar, cari giderler. Şimdi adam atıyor. 'Ben mazotu 1,5 lira yapacağım' diyor. Şimdi siz oradan elde ettiğiniz geliri başka yerden finanse edeceksiniz. 1970'li yıllarda Sayın Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu yıllarda CHP bunu yapmıştı. Bakın ne oldu biliyor musunuz? Türkiye mazot alacak dolar bulamadı. '70 cente muhtaçlık' o dönemin eseridir. Bunlar Türkiye'nin hesabını kitabını bilmeyen bir yaklaşım içerisinde olduğunu zannediyorlar. Ama bu millet gerçekçi politikalara bakar."

AK Parti'nin gerçekçi politikalarla hareket ettiğini, milletin de dürüst siyaset yapan kişilere oy verdiğini belirten Bozdağ, "Bu tür hayalperestlerin peşine düşmeyeceğiz. Bu milletin basiretine, aklına, sağduyusuna, tecrübesine, saygısızlıktır, hakarettir. Ben eminim ki aziz milletimiz sandıkta bu saygısızlığa en büyük cevabı verecektir. Ondan yana benim hiçbir endişem yoktur" ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Yozgat Milletvekili adayları Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, İskender Minar ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Başkanı Harun Lekesiz ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement