Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan, CHP'nin İstanbul 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı Dursun Çiçek, "Mustafa Kemal'in askeri olarak tabii ki bu partide siyaset yapmam gerekiyordu" dedi.

20.04.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan, CHP'nin İstanbul 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı Dursun Çiçek, "Mustafa Kemal'in askeri olarak tabii ki bu partide siyaset yapmam gerekiyordu" dedi.

Çiçek, partisinin Tokat il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 8 Haziran'da iktidar partisinin sloganıyla "yeni Türkiye'nin, yeni iktidarıyla" tanışacağını söyledi.

"Yargıyı ve polisi tekrar devletin polisi, devletin yargısı haline getireceklerini" belirten Çiçek, "İnsanlarımız cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkacaklar. Mutlaka başkanlık sistemi altındaki saltanatı reddedeceklerdir, bundan eminiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi kuran, cumhuriyeti kuran, demokrasiyi ülkemize getiren, ilkelerini Atatürk'ümüzün koyduğu bir partidir. Mustafa Kemal'in askeri olarak tabii ki bu partide siyaset yapmam gerekiyordu" dedi.

Çiçek, CHP'nin seçim beyannamesini açıkladığını ifade ederek, her kesime ve özellikle emekçiye yönelik çok önemli vaatlerin bulunduğunu kaydetti.

Bir basın mensubunun "Annenizin memleketine, cenazesine tutuklu olarak gelmiştiniz, şimdi vekil adayı olarak geliyorsunuz, bu anlamda neler söyleyeceksiniz" sorusu üzerine Çiçek, "Mahkemeden, sağlığında vedalaşmak için izin istemiştim. Mahkeme 'mevzuat müsait' değil diye izin vermemişti ancak cenazesine gelebilmiştik. Böyle milletin önüne mevzuatı çıkaran bir iktidardan, cumhuriyeti, insanı ön plana çıkaran, hak ve özgürlükleri ön plana çıkaran bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına milletimiz 'evet' diyecektir. Buna da inanıyorum" şeklinde konuştu.

"O gün geldiğinizde 'annemin ak sütü gibi masumum' demiştiniz. 3 yıl geçti bugün özgürsünüz, neler söyleyeceksiniz" sorusu üzerine Çiçek, "O dönemdeki davanın savcısı da aynı şeyleri söylüyor. 'Boş yere eziyet ettik, boş yere yıllarını çaldık. Gerçekten bunlar masummuş' diyor. Biz bunları 6 yıldır söylüyorduk. Şimdi onlar da bu noktaya geldiler. Zaten milletimiz bizden hiç şüphelenmedi. Tekrar söylüyoruz. Biz ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Bu milletin aleyhine hiçbir şey yapmayız, hiçbir şeyin içinde olmayız. Hep söylenir, Tokat'tan ancak şehitler, gaziler çıkar asla vatan haini çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Çiçek, toplantının ardından seçim çalışmaları için memleketi Reşadiye ilçesine gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement