Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, "Eğer bu seçimlerde silahsızlanma kongresi olsaydı silahlı insanlar bu ülkeyi terk etselerdi Türkiye seçimini çok daha barışçıl çok daha demokratik bir ortamda yapacaktı" dedi.

25.04.2015 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, "Eğer bu seçimlerde silahsızlanma kongresi olsaydı silahlı insanlar bu ülkeyi terk etselerdi Türkiye seçimini çok daha barışçıl çok daha demokratik bir ortamda yapacaktı" dedi.

Mardin'de bir otelde düzenlenen "Aday Adayı onur yemeği" toplantısında konuşma yapan Miroğlu, AK Parti'nin bir Türkiye ve bir dava partisi olduğunu söyledi.

Miroğlu, AK Parti iktidarında bir çok hizmetin yanında Çözüm sürecinin başlatıldığını, bu sürecin 2,5 yıldır sürdüğünü ve başta bölgede olmak üzere Türkiye'de çok önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Sürecin her şeyden önce akan kanın durmasını sağladığını ifade eden Miroğlu,"Her şeyden önce barışın ne kadar da kıymetli, hem bölge içi hem de Türkiye için ne kadar da yararlı bir şey olduğunu herkese düşündürdü. Bugün AK Parti'nin karşısında Çözüm süreci bakımından hakkeden de söz ve fikir birliği yapılmış bir siyasi hareket yok" dedi.

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Seçimlere az bir süre kala hem Dolmabahçe sarayında hem de bu yıl Nevruzda çok önemli mesajlar geldiğini aktaran Miroğlu, şöyle dedi:

"Bunlar barış mesajlarıydı aslında. Silahlı mücadelenin artık Türkiye'de sona erdiğini gösteren mesajlardı. Dolmabahçe'de okunan mesajda Abdullah Öcalan, seçimlerden önce bahar aylarında bir silahsızlanma kongresinin toplanmasını teklif ediyordu. Ama sizin de dikkatinizi bunlar o meydanda Abdullah Öcalan'ın bu mektubunu okuduktan sonra dönüp medyaya 'burada böyle bir fikir yok ki' dediler. Eğer bu seçimlerde silahsızlanma kongresi olsaydı silahlı insanlar bu ülkeyi terk etselerdi Türkiye seçimini çok daha barışçıl çok daha demokratik bir ortamda yapacaktı."

"AK Parti, bölgede HDP ile eşit koşullarda seçime girmiyor"

Miroğlu, dağda silahlı insanların varlığının nasıl bir toplumsal ve psikolojik baskı yarattığını bu bölgedeki yaşayan insanların çok iyi bildiğini söyledi.

AK Parti'nin böyle bir psikolojik ortamda seçime girdiğini ifade eden Miroğlu, şöyle konuştu:

"Bence AK Parti bölgede HDP ile eşit koşullarda seçime girmiyor. Bunun altını net bir şekilde çizmek gerekiyor. Bazı köylere gidilemiyor. Bazı ilçelerde çok rahat çalışmalar yapılamıyor. Bu seçimin adil ve eşit olduğu iddiası çok gerçekçi bir iddia değildir. Buna rağmen bizim bu seçimlerde izlediğimiz politika pozitif bir politika olacaktır."

"Bu şiddet hala var iken bölgede, çok rahat insan canına kıyılabiliyorken biz, ne refahı, ne demokrasi, ne eşitliği hiçbir biçimde konuşamayız. Konuşsak bile sonuç alamayız"

Bölgede şiddet potansiyelinin hemen hemen toplumun her kesimine sindiğini kaydeden Miroğlu, bu potansiyelin faydalı olmayan bir enerjiye dönüştüğünü kaydetti.

"Bu şiddet hala var iken bölgede, çok rahat insan canına kıyılabiliyorken biz, ne refahı, ne demokrasi, ne eşitliği hiçbir biçimde konuşamayız. Konuşsak bile sonuç alamayız" diyen Miroğlu, AK Parti olarak en önemli önceliklerinin şiddetin bir daha gelmemesi canla başla çalışacaklarını söyledi.

Miroğlu, özellikle Ortadoğu'da da çok ciddi çatışmaların yaşandığını, Türkiye'nin bir barış adası olduğunu ve etnik ayrımı yapmadan herkese yardım ve misafir ettiğini kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu ve Milletvekili adayları Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Vejdi Kahraman, Abdullah Erin, Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz de konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement