Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yeşilyurt ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

26.04.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yeşilyurt ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği'ni ziyaret edere, başkan Süleyman Şahbaz ve muhtarlarla sohbet etti.

Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, muhtarların sadece kendi mahallelerinin sorunlarını değil, kentin sorunlarıyla da ilgilenmesi gerektiği belirtti.

CHP olarak seçim beyannamesinde muhtarların özlük haklarının ve temel ihtiyaçlarının düzenlenmesi gerektiğini belirttiklerini anımsatan Ağbaba, "Muhtarlarımızın karar alma mekanizmasında yetkili olması gerekiyor. Muhtarlarımız belediye meclislerine katılmalı ve mecliste oy verme yetkisi de olmalıdır. Muhtarlık sadece dert dinleyen bir makam olmak yerine yetkisi olan, vatandaşların yaşadıkları sorunları iletip çözüm üreten makamlar olmalıdır. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu muhtarlıktır" ifadelerini kullandı.

Bir kaç aydan beri gündemi CHP'nin belirlediğini aktaran Ağbaba, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde bir avukatın bir mülakattaki söylediğinden dolayı tutuklandığı bir ülkede hiçbirimiz özgür değiliz. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu koşullarda hiç kimse özgür değil ve özgürlüğümüz güvence altında değil. Bizlerin yapacağı en önemli değişikliklerden bir tanesi de bütün insanların bizler gibi düşünsün, düşünmesin, siyasi görüşü ne olursa olsun onların özgürlüğünü de güvence altına almaktır."

Şahbaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Malatya'da kardeşlik içerisinde kimseyi kırmadan, incitmeden birlik ve beraberlik içerisinde demokratik bir seçim yapılmasını ve sandıktan kim çıkarsa kabullenilip yola devam edilmesini arzu ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement