Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan, CHP'nin İstanbul 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı Dursun Çiçek, "Bu karanlıkları bitirmek için çocuklarımıza bize yapılan kumpasların yapılmaması için herkesi 7 Haziran'daki seçimlerde Atatürk'ün kurduğu ve Karaoğlan'ın yıllarca destek verdiği partimize oy vermeye davet ediyorum" dedi.

08.05.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan, CHP'nin İstanbul 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı Dursun Çiçek, "Bu karanlıkları bitirmek için çocuklarımıza bize yapılan kumpasların yapılmaması için herkesi 7 Haziran'daki seçimlerde Atatürk'ün kurduğu ve Karaoğlan'ın yıllarca destek verdiği partimize oy vermeye davet ediyorum" dedi.

Çiçek, partisinin Zonguldak seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, karanlık bir tünelden geçtiklerini ve 8 Haziran'da aydınlık bir Türkiye için CHP iktidarının olacağını söyledi.

Karanlıktan hesabın sorulacağı günlerin çok yakın olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Bu siyasi iktidar, 'paralel yapı' dedi. Karanlık örgütle birlikte Mustafa Kemal'in askerlerini, Silivri'ye tıktı ve yıllarca manevi işkence yaptı. Sonra da 'aldatıldık, kandırıldık' dedi. Böyle çocuk gibi aldatılan, kandırılan bir iktidar ve siyasi liderlik bu ülkeyi yönetebilir mi? İnşallah 8 Haziran'da Mustafa Kemal'in temellerini attığı, ilkelerini koyduğu CHP, sizlerin de desteğiyle iktidara gelecek. Hep birlikte bunlara Türkiye nasıl yönetilir ve vatandaşlarımız nasıl kucaklanır bu iktidara göstereceğiz. Bunların amacının hizmet ve inanan insanlarımızın değerleri olmadığı, sadece güç ve zenginlik olduğu ortaya çıktı. İki tane sahte imam tepemizde birbirinin boğazına sarıldılar. Bu karanlıkları bitirmek için çocuklarımıza bize yapılan kumpasların yapılmaması için herkesi 7 Haziran'daki seçimlerde Atatürk'ün kurduğu ve Karaoğlan'ın yıllarca destek verdiği partimize oy vermeye davet ediyorum."

Seçim bürosunun açılışının ardından bir gazetecinin, "MİT'e ait tırların durdurulmasına yönelik soruşturmada 4 savcı ve 1 subayın tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Çiçek, "Türkiye'de polis parçalandı ve artık savcılar tutuklanıyor. Yargı kalmadı, askeri hapse tıktılar. Devletin çivisi çıktı. Bu çiviyi yerine çakmak, devlete güveni kurmak için iktidarın değişmesi ve yeni bir iktidar şart. Bu çözümü de millet 8 Haziran'da gösterecektir. Başka türlü devlete ve adalete olan güveni bu iktidar sağlayamaz. Kendileri de diyorlar, küçük tedbirlerle hakimlerle, savcılarla, kişisel uğraşlarla bu sorunu çözemeyiz. İktidar değişimi şart" şeklinde cevapladı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement