Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal, seçim çalışmaları kapsamında kentteki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek kendilerinden beklenti ve taleplerini dinledi.

13.05.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal, seçim çalışmaları kapsamında kentteki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek kendilerinden beklenti ve taleplerini dinledi.

Çalışma ve İş Kurumu Bayburt İl Müdürlüğü'ne gelen Ağbal, kurum çalışanlarıyla görüştükten sonra İl Müdürü Ömer Akdeniz'den kurum hakkında bilgi aldı.

Ağbal, Akdeniz tarafından kendisine iletilen bazı konuları görüşmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i telefonla arayarak Bayburt'un bu meseleleri ve Bayburt olarak beklentileri hakkında bir süre görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ağbal, "Ziyaretimiz sırasında Toplum Yararına Çalışma ile ilgili bazı taleplerini müdürümüz bize aktardı. Biz bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik'i aradık. Kendileri sağolsunlar, Toplum Yararına Çalışmanın kontenjanlarına ilaveten 300 yeni kontenjan tahsisini Bayburt'a yapma talimatını verdiler" dedi.

Ağbal,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in Bayburt'a özel olarak istedikleri ek kontanjanın yanında mevcut çalışanlarla ilgili isteklerini de olumlu karşıladığını belirterek, şunları söyledi:

"İlave olarak program kapsamında çalışanların süresinin 9 aya uzatılması konusunda sayın Bakan talimatlarını verdiler. Ben kendilerine müteşekkirim. Bayburt'umuz da şu anda özellikle Toplum Yararına Çalışma Programı bağlamında iş bekleyen kardeşlerimize, hemşehrilerimize bu 300 kişilik yeni kontenjan büyük imkan sağlayacak. Mevcut çalışan 4,5 aylık arkadaşlarımızın Haziran 15'te süreleri bitiyordu, şimdi o süreyi biz 4,5 ay daha uzatıp 9 aya çıkardık. Onlara da hayırlı uğurlu olsun. İnşallah hepsine güzel, hayırlı bol çalışmalar diliyorum."

Ağbal, Bayburt'a sağlanan yeni kontenjan ve ilave sürelerin kente ekonomik girdilerinin de olacağını vurgulayarak, "Sayın Bakanımızın verdiği bu müjdelerin, gerek 300 kişilik yeni kontenjan, gerekse 4,5 ayın uzatılması neticesinde yaklaşık Bayburt ekonomisine 4,5 milyon lira kaynak girişi sağlayacak. Bu da esnafımız, halkımız için inşallah hayırlara vesile olur" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement