Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Ağrı milletvekili adayı Abdullah Atalay, Ağrı merkez ve ilçelerinde yaşanan elektrik sorununun en kısa sürede çözüleceğinin müjdesini verdi.

15.05.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ağrı milletvekili adayı Abdullah Atalay, Ağrı merkez ve ilçelerinde yaşanan elektrik sorununun en kısa sürede çözüleceğinin müjdesini verdi.

Yıllardır enerji sektöründe büyük başarılara imza atan, son olarak İstanbul'da BEDAŞ'ta Genel Müdürlük görevinden istifa ederek Ağrı milletvekili adayı olan Atalay, Ağrı kent merkezi ve ilçelerinde yaşanan elektrik problemini çözmek için yoğun çalışma başlattı.

Bir dizi ziyaret ve seçim çalışmaları için kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, kentteki sorunları aktaran Atalay, Bakan Yıldız'dan birçok müjdeyi aldıklarını söyledi.

Tutak, Diyadin ve Eleşkirt ilçelerine trafo merkezi yapılacağı müjdesini veren Atalay, bu ilçelerin 2016 programına alındığını, yapılacak bir yıllık çalışmayla 3 ilçede elektrik sorununun çözüleceğini ifade etti.

Trafo merkezlerinin önemine dikkat çeken Atalay, şöyle konuştu:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız, ben ve diğer milletvekili adayı arkadaşlarımın taleplerini dinleyerek, ARAS ve TEDAŞ yetkilileriyle görüşüp talimat verdi. İnşallah Ağrı bu şebekelerin yenilenmesi ile enerji problemini büyük ölçüde bitirmiş olacak. Bu 3 ilçemiz 2016 programına alındı. Trafo merkezlerinin kurulmasıyla Ağrı rahat bir nefes alacak ve enerji sorunu inşallah çözülmüş olacak."

Kente doğalgaz getirilmesi için üç defa ihale yapıldığını ancak kimsenin bu ihalelere katılmadığını anımsatan Atalay, hükümetin adeta Ağrı için özel kanun maddesi çıkardığını ve İl Genel Meclisinin alacağı karar sonrası doğalgazla ile ilgili çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Atalay, "Daha önce ihaleye çıkarılan ancak taliplinin olmaması nedeni ile sürekli ertelenen doğalgaz sorunu artık çözülüyor. İnşallah İl Özel İdaresi İl Genel Meclisimiz Ağrı için hayati önem taşıyan sorunlardan biri olan doğalgaz için gerekli sorumluluğu alarak, işlemleri yapacaktır. Kışın oldukça uzun geçtiği ilimizde bu problemi de en kısa sürede ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement