Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili adayı Akif Hamzaçebi, Beykoz'da 1984 tarihli 2981 sayılı İmar Affı Kanunu'na dayanan tapu tahsis belgelerinin, aradan 31 yıl geçmesine rağmen, hala tapuya dönüştürülemediğini belirterek, "Tapu tahsis belgelerini tapuya dönüştürmemek suretiyle bu hakkı fiilen ortadan kaldırmak gasptır" dedi.

16.05.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili adayı Akif Hamzaçebi, Beykoz'da 1984 tarihli 2981 sayılı İmar Affı Kanunu'na dayanan tapu tahsis belgelerinin, aradan 31 yıl geçmesine rağmen, hala tapuya dönüştürülemediğini belirterek, "Tapu tahsis belgelerini tapuya dönüştürmemek suretiyle bu hakkı fiilen ortadan kaldırmak gasptır" dedi.

Hamzaçebi, seçim çalışmaları kapsamında Beykoz'daki Çiğdem Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

" Türkiye'de mülkiyet sorunlarının iç içe geçtiği, en karmaşık hale geldiği yer neresi?" diye sorulsa Beykoz'un ilk sırada yer alacağını belirten Hamzaçebi, mülkiyet sorunlarıyla ilgili bugüne kadar kararlı ve ciddi adımların atılamadığını ifade etti.

İmar Affı Kanunu'na dayanan tapu tahsis belgelerinin, aradan 31 yıl geçmesine rağmen, hala tapuya dönüştürülemediğini, tapu tahsis belgelerini tapuya dönüştürmemek suretiyle bu hakkı fiilen ortadan kaldırmanın gasp olduğunu kaydeden Hamzaçebi, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu düzenlemelerle bizzat ilgilendim, defalarca konuşmalar yaptım. Bizim buradaki mücadelemize başta muhtarlar olmak üzere birçok arkadaşınız da tanıktır. Ankara'ya kadar geldikleri zaman da en çok biz ilgilendik. Şimdi size söz veriyorum; tapu tahsis belgeleriniz tapuya dönüşmeden kimse o kanunu ortadan kaldıramaz. 2B düzenlemesi sürecinde nasıl bir mücadele verdiğimizi, sanıyorum en iyi sizler biliyorsunuz.

Doğru olan, o düzenlemeden tüm vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesiydi. Ama öyle olmadı. Sorunlar kısmen çözülebildi. İnşallah geri kalan sorunları da biz kendi iktidarımızda çözeceğiz. İstenirse tüm sorunlar çözülebiliyor; ama 2B'deki bedel yüksekliği sorunu çözülemedi. Dolayısıyla Çiğdem Mahallesinde oturan vatandaşlarımızın sorunları da çözülemedi."

"Önce tapu sonra kentsel dönüşüm"

Akif Hamzaçebi, öncelikle vatandaşların tapu sahibi olması ve bunun önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "Daha sonra kentsel dönüşüm olabilir. Buna da vatandaşın kendisi karar verir. Aksi durum gerçekçi bir yaklaşım değildir" diye konuştu.

Anamuhalafet partisi olmalarına karşın, hep aklı başında çözüm önerilerini dile getirdiklerini belirten Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Muhalefetiz diye popülist davranmadık. Ne gerekiyorsa onu söyledik; ne gerekiyorsa onu yaptık. Hangi çözüm olursa olsun öncelikle vatandaşın cebine uygun bir çözüm olmalıdır. Belediye, kamu otoritesi bu konularda buyurgan, emredici olmamalıdır.

21 yıldır İstanbul'u, 21 yıldır Beykoz'u, 13 yıldır da Türkiye'yi yöneten bir siyasi kadro işbaşındadır. Hükümet etmenin mazereti olmaz, olamaz. İrade sergilenirse her sorun çözülebilir. Ancak mülkiyet konularında hala çözülememiş, çözülmeyi bekleyen binlerce unsur vardır. Ama merak etmeyin, 7 Haziran yaklaşıyor, CHP iktidarında tüm bunları hem de en kısa sürede biz çözeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement