Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Bir tarafta Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini isteyen yeni Türkiye diyen bir AK Parti var. Diğer tarafta ise Türkiye'yi eski günlere götürmek isteyen bir ittifak var. Bu ittifaka karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Eğer biz bu mücadeleden zayıf çıkarsak bu mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdürmezsek Türkiye'nin geleceği karanlık" dedi.

17.05.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Bir tarafta Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini isteyen yeni Türkiye diyen bir AK Parti var. Diğer tarafta ise Türkiye'yi eski günlere götürmek isteyen bir ittifak var. Bu ittifaka karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Eğer biz bu mücadeleden zayıf çıkarsak bu mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdürmezsek Türkiye'nin geleceği karanlık" dedi.

Elvan, AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı tarafından Tarsus Şelale Has Bahçe'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve partililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kendisinin de Torosların çocuğu olduğunu belirterek, Mersin'in milletvekili olarak görülmesini istedi.

Elvan, AK Parti iktidarlarında Türkiye'nin önemli oranda gelişim gösterdiğini anlatarak, bu kalkınmanın devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyanlar olduğunu vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"Özellikle dışarıda ve içeride. Bunları iyi takip edin. Avrupa'daki gazetelerde 2013 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aleyhine, AK Parti aleyhine, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu aleyhine kampanya başlatıldı. Yurt dışındaki o gazeteler Türkiye aleyhine, cumhurbaşkanımız, başbakanımız aleyhine yazılar yazmaya başladılar. Kendi cumhurbaşkanlarını başbakanlarını bıraktılar Türkiye aleyhine yazılar yazmaya başladılar. İçeride de bunun ilk örneğini Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdiler. Bu ittifakı daha da genişlettiler. Türkiye'de bir CHP, MHP, HDP, paralel yapı ve bir kısım medyanın iş birliği halinde yürüttüğü bir kampanyaya dönüştürdüler. Bir tarafta Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini isteyen yeni Türkiye diyen bir AK Parti var. Diğer tarafta ise Türkiye'yi eski günlere götürmek isteyen bir ittifak var. Bu ittifaka karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Eğer biz bu mücadeleden zayıf çıkarsak bu mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdürmezsek Türkiye'nin geleceği karanlık."

"Koalisyonun parçası olmak istiyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Benim hedefim yüzde 35 oy almak" dediğini aktaran Elvan, "Yani 'Benim hedefim bir koalisyonun parçası' olmak diyor. Keza MHP, HDP'de aynı söylemin içinde. 'Biz koalisyonun bir parçası olmak istiyoruz' diyorlar. Soruyorum size, bugüne kadar Türkiye'ye bu koalisyonların bir katkısı olmuş mudur? Hayır" ifadesini kullandı.

Elvan,  MHP'nin de içinde bulunduğu koalisyonun Türkiye'yi krize sürüklediğini belirterek, AK Parti'nin Türkiye'yi o dönemdeki borçlarından kurtarıp, IMF'ye borç verecek seviyeye getirdiğini dile getirdi.

MHP ve CHP'nin çok sayıda vaatlerde bulunduğuna işaret eden Elvan, şöyle devam etti:

"Şimdi düşünün vaat üstüne vaat veriyorlar. Yalan üstüne yalan söylüyorlar. Diyorlar ki 'Türkiye'de 6.2 milyon işsiz var.' Yalan, yalan yalan. 'Vatandaş nasıl olsa anlamaz' diyorlar. 'Atalım gitsin' diyorlar. Türkiye'de Avrupa Birliği ve TUİK'in istatistiklerine göre aşağı yukarı 3 milyon işsizimiz var. Evet var, 3 milyon işsizimiz ama 6.2 milyon işsizimiz yok. Bir başka şey diyor ki CHP, '17 milyon yoksulumuz var.' Yalan, yalan yalan. 17 milyon yoksulumuz yok. 2002 yılında kişi başına 4 doların altında gelire sahip olan nüfus, yüzde 30'du. Yani nüfusumuzun yüzde 30'u 4 doların altında gelire sahipti. Bugün nüfusumuzun yüzde 2'si 4 doların altında gelire sahip. Yüzde 30'dan yoksulluğu yüzde 2'ye düşürmüşüz."

Elvan, CHP ve MHP'nin seçim vaatlerini vatandaşların iyi ayırt edebileceğini söyledi.

Üretmeden ülkenin kalkınmasının mümkün olmadığının altını çizen Elvan, "Eğer CHP'nin MHP'nin vaatlerini yapmaya kalksanız bu memlekette bir liralık yatırım yapmayacaksınız. Çivi çakamayacaksınız. Devlet memurunun maaşını ödemeyeceksiniz. Ne olacak Türkiye batacak. Eski günlere geri dönecek. Bunun hesabını kendileri de çok iyi biliyorlar. Bunu yapamayacaklarını kendileri de adları gibi biliyorlar" dedi.

Elvan, AK Parti hükümetlerinin Orta Asya'dan Balkanlara kadar ata yadigarı eserlere sahip çıktığını belirterek, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmeye çalıştıklarını bildirdi.

Geceli gündüzlü çalışacaklarını ve hep doğruları anlatacaklarını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Muhalefet para dağıtma yarışına girdi. İktidar olarak biz bunu yapamaz mıydık? Biz memurumuza işçimize, emeklimize şunu söyleyemez miydik? Biz memurun maaşını şu kadar artırıyoruz. 2 ikramiye değil 5 ikramiye, 10 ikramiye veriyorum diyemez miydik? Kasa bizim elimizde diyemez miydik? Biz enayi miyiz, niye demedik? Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin insanını seviyoruz. Biz çocuklarımızı, torunlarımızı düşünüyoruz. Geleceği düşünüyoruz."

Elvan, sivil topluk kuruluşu temsilcileri ve muhtarların sorunlarını da dinledikten sonra Mersin ve Tarsus'a yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement