Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Miting akşamı sandıkta sahtekarlık adı altında söylentiler başladı.

21.05.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Miting akşamı sandıkta sahtekarlık adı altında söylentiler başladı. Kazanacakları seçimi kirletmek ve şaibeli hale getirmek isterler mi? Bir parti sandıkla ilgili şaibelere dile getiriyorsa baştan havlu atmış demektir" dedi.

Şentop, Avcılar Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıda ilçe esnafıyla bir araya geldi.

İstanbul mitingi için teşkilat mensuplarına teşekkür eden Şentop, miting akşamından itibaren farklı yapıların harekete geçtiğini, sandıkla ilgili şaibe çıkarılmak istendiğini söyledi.

Mustafa Şentop, "Fuatavni" adlı twitter hesabından doğru olamayan enformasyonlar aktarıldığını anlatarak, "Mitingden sonra başladı bunlar. Miting akşamı sandıkta sahtekarlık adı altında söylentiler başladı. Kazanacakları seçimi kirletmek ve şaibeli hale getirmek isterler mi? Bir parti sandıkla ilgili şaibelere dile getiriyorsa baştan havlu atmış demektir. Kazanamayacaklarına inanmışlar, içinde boğulacakları sandığı kirletmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin mitingle ilgili birtakım beklentileri olduğunu fakat bunların gerçekleşmediğini aktaran Şentop, muhalefetin vasat bir miting beklediğini belirtti. Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da Kartal'daki küçük meydanda miting yaptığını hatırlatarak, AK Parti'nin Maltepe'deki mitinginin bazı çevrelerin moralini bozduğunu dile getirdi.

"Kaçak UYAP'taydı"

Twitter'daki "Fuatavni" hesabının daha önce bazı bilgi kaynaklarına sahip olduğunu anlatan Şentop, "Paralel Yapı"nın tasfiyesiyle bu haber kaynaklarının da kuruduğunu kaydetti.

Şentop, söz konusu hesaptaki bilgi akışı ve buna karşı alınan önlemler hakkında şunları söyledi:

"Operasyonlar önceden haber veriliyordu. Bunlar da kesildi. Adalet Bakanlığı'nın ve yargı sisteminin UYAP Projesi var. Bütün yargı işlemleri, yargılama ve tutuklama kararları bu sisteme girilir. Sonraki aşamada polise haber verilir. Bunu sisteme girenler arasında Paralel Yapı'ya mensup olanlar vardı. Fuatavni, bu bilgileri onlardan alıyordu. Bunlar sistemde değişiklikleri ve yeni girilen bilgileri görebiliyorlardı. Dolayısıyla bu sistemde Paralel Yapı'ya mensup olanlar, bu bilgileri görenler o havuza bu bilgileri veriyor, Fuatavni de bunları bir gün önceden sızdırıyordu. Önce bunlara bir operasyon yapıldı. Ankara'da KPSS hırsızlığıyla ilgili bir operasyon yapıldı. Bu operasyon UYAP'a girilmeden yapıldı. Bu nedenle Fuatavni haber veremedi. Böylece kaçağın UYAP'ta olduğunu anladık."

"Kılıçdaroğlu ve Demirtaş, Türkiye'nin Çipraslarıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik krize değinerek, muhalefetin vaatlerini eleştirdi.

Şentop, 5 Haziran itibarıyla Yunanistan'ın iflasının gündemde olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Çiprasları da başta Demirtaş, arkasından Kılıçdaroğlu'dur. Ekonomi çok enteresan bir alandır. Sadece olaylar değil, söylentiler bile genel olarak ekonomi tablosunu bozabiliyor. Yunanistan'ın iflası AB'yi de başka ülkeleri de etkileyebilir. Bu bakımdan ona müsaade etmeyebilirler. Ama Türkiye'nin durumu öyle değil. Ülkeyi 2002'den beri getirdiğimiz bir nokta. Çok iyi bir nokta. Mesela Merkez Bankası'nın döviz rezervi, 27,5 milyar dolarmış bizim aldığımız dönemde, şimdi ise 130 milyar dolarlara yükseliyor. Beş kat civarında bir büyüme. IMF'ye borcumuz vardı. Bunu 14 Mayıs 2013'te ödedik. Bu bakımdan ekonomimiz iyi. Yunanistan gibi olmak için vakte ihtiyaç var. Ne kadar? 4 sene. Bunun için Kılıçdaroğlu 4 yıl istiyor. O sürede bu işi bitirir."

Türkiye'nin koalisyonlar döneminde yaşadığı sıkıntıları anımsatan Şentop, söz konusu dönemlerde ekonomik ve siyasal istikrarsızlıkların yaşandığını söyledi.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi

Genel Başkan Yardımcısı Şentop konuşmasının devamında yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında bilgiler verdi. Bu iki hedefe ulaşmak için AK Parti'nin yeterli milletvekili sayısını yakalaması gerektiğini anlatan Şentop, sonuç ne olursa olsun yeni anayasanın milletin oluruna sunulacağını kaydetti. Şentop, siyasi istikrara dikkati çekerek, halkın belediye seçimlerinde bir anlamda başkanlık sistemini deneyimlediğini söyledi.

Belediye seçimlerinde halkın başkanı ve meclisi ayrı ayrı seçtiğini anlatan Şentop, bunun genel seçimlerde kolaylıkla uygulanabileceğini ifade etti.

AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe de etkinlikte kısa bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement