Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Kars Milletvekili adayı Mehmet Uçum, Kars'a artık insanların İstanbul ve Ankara'dan bakmayacağını belirterek, "Oradan bakınca Türkiye'nin kenarında bir serhat şehir olarak görüyorlar.

22.05.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars Milletvekili adayı Mehmet Uçum, Kars'a artık insanların İstanbul ve Ankara'dan bakmayacağını belirterek, "Oradan bakınca Türkiye'nin kenarında bir serhat şehir olarak görüyorlar. Biz Kars'a Avrupa'dan bakılmasını sağlayacağız" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi üyesi de olan Uçum, seçim çalışmalarını yürüttüğü Kars'ta 35 yıl önce mezun olduğu liseyi ziyaret etti.

Sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelen Uçum, 35 yıl önce elektrik bölümünden okul birincisi olarak mezun olduğu Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi'nde, Müdür İshak Tepebaş ve öğretmenler tarafından karşılandı. Ziyarette Uçum'a, eğitim gördüğü döneme ait vesikalık fotoğrafı ve öğrenim belgesi takdim edildi.

Uçum, burada yaptığı açıklamada, 35 yıl sonra geldiği okulunda içeri girdiği andan itibaren burada yaşadığı öğrencilik duygularını dolu dolu hissettiğini söyledi.

Türkiye'nin o dönemde hiç kimsenin anlamlandıramadığı bir şiddet sarmalına girdiğini vurgulayan Uçum, "Ekonomik anlamda ciddi krizlerin yaşandığı bir dönemdi. Yağ, ekmek kuyruklarının olduğu, hiç kimsenin asla yaşamak istemeyeceği bir dönemdi. O kötü dönemin bende tek bir pozitif anısı var. Evlendiğim eşimi bir yağ kuyruğunda görmüştüm. Daha sonra hayat bizi bir araya getirdi. Bu okula ve Kars'a ilişkin güzel duygularımın dışında o dönemin Türkiye'sine ilişkin hiçbir pozitif duygum yok. Türkiye halkının, Türkiye toplumunun zenginlikle, birçok kimlikle kendini var etmiş Türkiye milletinin yaşamayı hak etmediği yıllardı o dönemler" diye konuştu.

Ankara'dan endüstri meslek lisesine yapılması gerekenler olursa en büyük destekçisi ve asistanı olacağını ifade eden Uçum, şöyle devam etti:

"Buradan gelecek her türlü talebi kendime ait bir talepmiş gibi takip edeceğime sizin huzurunuzda bir öğrenciniz olarak söz veriyorum. Öğretmenlerin, çalışanların, Karslıların sorunlarını da elbette Meclis'e taşımak, hükümet nezdinde ele almak konusunda her türlü girişimde bulunacağım. Kars'ı Ankara'da sözü edilen söz sahibi bir şehir haline getireceğiz. Kars'a artık insanlar İstanbul ve Ankara'dan bakmayacak. Oradan bakınca Türkiye'nin kenarında bir serhat şehir olarak görüyorlar. Biz Kars'a Avrupa'dan bakılmasını sağlayacağız. Avrupa ve Asya arasındaki bir merkez şehir olması için çaba göstereceğiz. Bu konuda önemli projelerimiz var."

Uçum, daha sonra okulda öğrenim gördüğü atölyeleri gezerek, sınıf arkadaşları ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement