Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

"Milli İttifak"ın İzmir milletvekili adaylarından Ahmet Gürhan, Emin Göktaş, Cavit Babur ve Zemzem Yıldız, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti.

23.05.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Milli İttifak"ın İzmir milletvekili adaylarından Ahmet Gürhan, Emin Göktaş, Cavit Babur ve Zemzem Yıldız, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek yetkilileri ile sohbet edip sorunlarını dinleyen milletvekili adaylarından Ahmet Gürhan, "Nerede şehit varsa Büyük Birlik Partisi olarak onları yüreğinde hissediyor. Hiç bir siyasi düşünce içerisinde olmadan, kendi kardeşlerimiz gibi düşünüyoruz. Şehitlerin kanıyla siyaset yapılmamalı, şehit ailelerinin hakları korunmalı. Biz siyasi bir parti olarak çözüm sürecine karşıyız. Önce terör örgütü silahları bırakmalı" dedi.

Askerimize silah sıkanın idam edilmesi ile ilgili bir kanun teklifi verdiklerini ancak hükumetin söz vermesine karşın sözünü tutmadığını iddia eden Gürhan, Meclise girdiklerinde bu yasayı çıkartıp idam cezasını uygulayacaklarını belirtti.

Şehit ailelerine sorulmadan çıkarılacak bir affa karşı olduklarını vurgulayan Gürhan, şehit ailelerini temsil ediyormuş gibi, hükumetin af çıkarma lüksünün olmadığını savundu.

"Denizcilik Bakanlığı kuracağız"

Saadet Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Bayram Sakartepe, "Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'ndan denizciliği ayıracağız, iktidara geldiğimizde denizcilik için ayrı bir bakanlık kurulmasını sağlayacağız" dedi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek'i makamında ziyaret eden Sakartepe, denizcilik sektörünün Türkiye'de ve dünyada çok stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Sektörün sıkıntılarına da vakıf olduklarını kaydeden Sakartepe, şu ifadeleri kullandı:

"Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'ndan denizciliği ayıracağız, denizcilik için ayrı bir bakanlık kuracağız. Niçin? Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili ve dünyada ender denizleri olan ülkelerin başında geliyor. Böyle bir ülkeyi denizcilikte atıl durumda bırakmak bize yakışmaz. Türkiye'yi ticari filo açısından dünyada ilk beşe girecek hamleleri yapmayı arzu ediyoruz. Bunu da tabi ki denizciliğin ayrı bir bakanlık, ayrı bir ihtisas bakanlığı ile olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu noktada sizlerden de büyük destekler göreceğimizi düşünüyoruz. Yine denizcilik bakanlığında sizinle ortak işbirliği yapacağız. Ülkemizi Egemizden Akdeniz'e açılan inci konumuna getireceğiz. İzmir de bu noktada en önemli partnerlerimizden, en önemli üslerimizden birisi haline gelecektir."

-"AVM yasası çıkartacağız"

İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Turhan Tutumlu ise, iktidara geldiklerinde küçük esnafı eski statüsüne kavuşturacaklarını söyledi.

Gaziemir'deki çalışmalarında esnafla buluşan Tutumlu, Yarbay Refik Cesur Caddesinde bir bakkal dükkanında seçim vaatlerine anlattı. İktidara geldiklerinde AVM yasası çıkartacaklarını dile getiren Tutumlu, şöyle devam etti:

"AVM  yasasında sattığı ürünü, çalışma şartlarını, çalışma saatlerini ve şehre olan uzaklıklarını, hepsini bir disiplin altına alacağız. Küçük esnaf artık nefes alamaz hale gelmiş oluyor. Biz alacağımız tedbirlerle, kanuni tedbirlerle bunu yapacağız. Koskoca büyük holdingler kendi asıl iş alanlarını bırakmışlar, küçük esnafın üç kuruşluk kazancına göz dikmek için sokak aralarına avm açıyorlar. Yok mini, yok maxi adı altında. Hepsinin amacı küçük esnafı öldürmek. Biz esnafa faizsiz kredi vereceğiz. Onların sandık ve dayanışma sendikalarını kuvvetlendireceğiz. Onların fabrikalardan toptan mal alımı için birlikte hareket etmelerini sağlayıp, odalarını güçlendireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement