Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir, Edirne'nin incisi tarihi köprülerin 2 Haziran tarihinde aydınlanacağını bildirdi.

01.06.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir, Edirne'nin incisi tarihi köprülerin 2 Haziran tarihinde aydınlanacağını bildirdi.

Emir, yaptığı açıklamada, Edirne'nin tarihi köprülerinin aydınlanması için büyük bir çaba harcadığını dile getirerek AK Parti iktidarının köprülerle Edirne'yi aydınlatmaya başladığını ifade etti.

Tarihi köprülerin aydınlatılması işini uzun süredir Edirne'de sorun olduğunu belirten Emir, "Bu işin çözümünde üzerime düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Uzun zamandır çözülemeyen bu konu adaylığım noktasına gelene kadar, yol almıştı. Benim adaylığımla birlikte tarihi köprülerimizin aydınlanması için çalışmaya başladım. Süreci hızlandırarak, köprülerimizin aydınlanmasında büyük bir katkım oldu. Karanlıktan kurtulan tarihi köprülerimiz Edirne'mize hayırlı olsun" dedi.

Emir, yarın akşam düzenlenecek törenle tarihi köprülerin aydınlanacağını anımsatarak, Edirneliler'in de 7 Haziran'da verecekleri destekle Edirne'yi aydınlatacağını vurguladı.

Gezdiği her yerde halkın kendisini büyük bir sevgiyle ve coşkuyla kucakladığını belirten Emir, Edirnelilerin artık hizmet beklediğini ve hizmete destek vereceğini de sözlerine ekledi.

AK Parti'nin Edirne'de en az iki milletvekiliyle Ankara'da temsil edileceğini de dile getiren Emir, "Halkımız bu seçimde AK Parti'ye büyük bir destek verecektir. Ne kadar büyük destekle Ankara'ya gidersen, o kadar güçlü olurum. Güçlü bir şekilde Edirne için, çocuklarımız için, geleceğimiz için hizmetin Edirne'ye akmasını sağlarım" diye konuştu.

Emir, Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapan payitaht kent Edirne'de, tarihi köprülerin aydınlatılması son 14 yılda yapılan onlarca ihale ve projeye rağmen bir türlü gerçekleştirilemediğini de hatırlatarak, Tunca Köprüsü'nün aydınlatma bedelinin yaklaşık bir milyon lira olduğunu da altını çizdi.

İlk etapta Tunca Köprüsü'nün daha sonra ise Meriç, Gazmihal, II. Beyazıd, Fatih, Saraçhane, Kanuni, Yalnız Göz, Uzunköprü, Yeni İmaret, Yıldırım gibi tarihi köprülerin de aydınlatılmasını hedeflediklerini işaret eden Şemsettin Emir, tüm köprülerin aydınlatılması için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini de  kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement