Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç, Türkiye'de istikrarın sağlaması için tek parti hükümetlerinin önemine işaret ederek, "Bölgemiz adeta ateş çemberinde.

30.10.2015 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç, Türkiye'de istikrarın sağlaması için tek parti hükümetlerinin önemine işaret ederek, "Bölgemiz adeta ateş çemberinde. Bütün bu kaosların, çatışmaların yaşandığı bölgede ayakta kalmamız için güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için de ülkemizde söz sahibi olacak güçlü iktidarlara ihtiyaç duyulmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla müreffeh ülkeler seviyesine çıkmaya başladığına dikkati çekti.

Bu büyümede AK Parti hükümetlerinin büyük emeği bulunduğunu belirten Tunç, ülkenin "karanlık" günlerinin AK Parti iktidarları döneminde sona erdiğini vurguladı.

Türkiye'nin koalisyon hükümetlerinden çok çektiğini savunan Tunç, "Türkiye, memur maaşlarını ödemek için IMF kapılarında bekler durumdaydı. Ülkede siyasal istikrarsızlık beraberinde ekonomik istikrarsızlığı da getirmişti. Ülke ekonomisi 10 yıl öncesine kadar IMF'ye bağımlı haldeydi. Ekonomi, sağlık, hayvancılık başta olmak üzere bütün sektörler can çekişiyordu. Terör, bölgede hayvancılığı bitirmişti. Yapılan çalışmalar, düzenlemeler, bölge insanının kendisine güvenini yeniden getirdi" ifadesini kullandı.

TÜKETBİR Genel Başkanı Tunç, güven ve istikrar ortamının Türkiye'nin marka değerini yükselttiğini kaydederek, bu ortamın sürekliliğinin sağlanması gerektiğine işaret etti.

Tek parti hükümeti ihtiyacı

"Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" ile doğu bölgelerinde hayvancılık ve tarımın eski günlerine döndüğünü anımsatan Tunç, 7 Haziran'da başlayan istikrarsızlığın 1 Kasım'da sona ermesini temenni etti.

Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın gözünü Türkiye'ye çevirdiğini aktaran Tunç, "Bölgemiz adeta ateş çemberinde. Bütün bu kaosların, çatışmaların yaşandığı bölgede ayakta kalmamız için güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için de ülkede söz sahibi olacak güçlü iktidarlara ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkede istikrarın sağlanması için tek partili hükümetlerin olması büyük önem taşımaktadır" görüşünü paylaştı.

Avrupa başta olmak üzere birçok ülke krizlerle uğraşırken, Türkiye'nin büyümeye ve kalkınmaya devam ettiğini vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"Türkiye, kendi otomobilini, insansız hava araçlarını, silahını, tankını üretmeye başladı. Eskiden üreteceğimiz buğdayın tohumunu bile yurt dışından ithal ediyorduk. Şimdi kendi Ar-Ge'lerimizde tohumumuzu üretiyoruz. Hayvancılıkta dışa bağımlılığımız ortadan kalktı. Ülkede yapılan 3. havalimanı, yeni köprü, çift yollar ve devam eden projelerin hayat bulması için istikrara ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için 1 Kasım'da tek partili hükümetin kurulması gerekiyor."

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in uzun süre görevde kalmasının birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında büyük rol oynadığını bildiren Tunç, bir süre önce buluştukları Eker'e katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement