Genel Seçimler Öncesi Adaylık İstifaları Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimler Öncesi Adaylık İstifaları Sona Erdi

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde milletvekilliğine aday adayı olmak isteyen kamu çalışanları, yüksek öğretim kurum üyeleri ve parti yöneticilerinin istifaları için verilen süre bugün oldu.

10.02.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde milletvekilliğine aday adayı olmak isteyen kamu çalışanları, yüksek öğretim kurum üyeleri ve parti yöneticilerinin istifaları için verilen süre bugün oldu.

Yüksek Seçim Kurulu 10 Şubat tarihine kadar kamu çalışanları, bürokratlar, yüksek öğretim kurumu üyeleri, Türk Silahlı kuvvetler mensubu muvazzaf subay ve astsubaylar ile parti yöneticilerinin aday adayı olması için istifa etmeleri gerektiğine karar almıştı. Bu noktada ise son ana kadar istifalar yaşandı.

Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Malatyalı Adnan Boynukara ilk istida eden bürokratlardan olurken bir diğer istifa eden isimde 2011 seçimlerinde AK Parti'de 6'ıncı sıra Malatya Milletvekili adayı olan Dr. Şanal Tosun oldu. Tosun yaklaşık 3 buçuk yıllıdır Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve kısa adı TAPDK olan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştu.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer de son sürenin dolmasına bir gün kala görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Malatya'dan aday adayı olacağı belirtilen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Kaymakamı Ali Edip Budan'da bugün görevinden istifa eden isimler arasındaydı. Yine bir diğer öğretim üyesi Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Malatyalı Prof. Dr. Hüseyin Nursoy da görevinden istifa etti. Prof. Dr Nursoy'un da AK Parti Malatya Milletvekili aday adaylığı için müracaat etmesi bekleniyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanı Malatyalı Prof. Dr. Yalçın Karatepe'de öğretim üyesi görevinden istifa ettiğini açıklarken Karatepe'nin Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekilliği için aday adaylığı müracaatı yapacağı öğrenildi. Yine Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Malatyalı Uzman Dr. Mehmet Yavuz Gözükara'da AK Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Seçimler Öncesi Adaylık İstifaları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement