Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

MHP Antalya Milletvekili adayları Tarkan Akıllı ile Alperen Erol, seçim çalışmalarına Elmalı ilçesinde devam etti.

18.05.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Antalya Milletvekili adayları Tarkan Akıllı ile Alperen Erol, seçim çalışmalarına Elmalı ilçesinde devam etti.

Elmalı Pazarı'nda esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Akıllı, çiftçiden ucuza alınan ürünlerin fahiş fiyatla satıldığını öne sürdü.

Akıllı, pazarcı esnafının sorunlarının ülkenin her yerinde benzer olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"MHP iktidarında ilk ele alacağımız konulardan biri Hal Yasası. Çünkü mevcut iktidarın uyguladığı Hal Yasası'nda, üretici ve çiftçilerden çok ucuza alınan ürün, stokçular tarafından tutuluyor ve piyasaya sürülmüyor. En son patateste yaşananlar gibi, birileri çok büyük karlar elde ediyor. Türkiye 10 yıl öncesine kadar dünyanın kendine yeten 7 ülkesi arasında gösteriliyordu. Bugün geldiğimiz noktada, bırakın kendine yetmeyi, hayvanlarımıza yedireceğimiz otları bile yurtdışından alır hale geldik."

Üreticinin maliyet yükselliği nedeniyle büyükbaş hayvanlarını, bankaya olan borçlarını ödeyemediği için de arazilerini icrayla sattığını iddia eden Akıllı, tarım için "kurtuluş reçetesi" hazırladıklarını söyledi.

Erol ise Büyükşehir Yasası'ndan sonra mahalleye dönüşen köy ve beldelere hizmet götürülemediğini ileri sürerek, "MHP'nin iktidarında köy ve beldelere tüzel kişilikleri geri verilecek. Vatandaşın hizmetlere daha hızlı ulaşımı sağlanacak. Aylık 200 kilovattan az elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim yapılacak. Vatandaşlardan kayıp kaçak bedeli alınmayacak" dedi.

Akıllı ve Erol'a ziyaretlerinde MHP Elmalı İlçe Başkanı Ahmet Aydın ve partililer eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement