Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın, seçim çalışmaları sırasında kendisine iletilen sorunlara çözüm ürettiği bildirildi.

01.06.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın, seçim çalışmaları sırasında kendisine iletilen sorunlara çözüm ürettiği bildirildi.

Elvan'ın seçim ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, seçim sürecinde Antalya'ya çok sayıda kazanım sağlandı.

Lütfi Elvan'ın Antalyalıların bireysel sorunlarıyla da tek tek ilgilendiği belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Belki de en önemli müjdesi, çiftçilere yönelikti. Uzun bir süredir dile getirilen ancak bir sonuca kavuşturulamayan seracıların sorunlarını Lütfi Elvan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede bir günde çözdü. Buna göre elektrik kullanımında seralardaki ticarethane uygulaması kaldırılacak ve tarımsal sulama fiyatları ne ise seralarda da o fiyat uygulanacak. Böylece çiftçilerin elektrik maliyetlerinde yüzde 15'e kadar bir ucuzlama sağlanacak."

Açıklamada, seraların modernizasyonu için 0 faizli kredi ve hibe destekleri uygulamasının devreye gireceğinin altı çizilerek, "Çiftçiler, bu kredilerden yararlanarak seralarını modernize edip, günün koşullarına uygun hale getirecek. Seraların modernizasyonu daha az elektrik ve su tüketimi anlamına geliyor. Böylece çiftçinin cebinden çıkan para azalacak, karlılık artacak" ifadelerine yer verildi.

"Antalya, dünyada dördüncü 'Akıllı Kent' oluyor"

Elvan'ın adaylığının açıklanmasının ardından Antalya'ya yönelik ilk vaatlerini aday tanıtım toplantısında dile getirdiği anımsatılan açıklamada, bunlardan birinin "Akıllı Kent" sistemi olduğu bildirildi.

Açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Elvan, bu sözünü açıklamasının üzerinden iki ay geçmeden yerine getirdi. Sistemin Antalya'ya kurulması için çalışmalar başladı ve söz konusu uygulamayla ilgili tanıtım da yapıldı. Böylece Antalya 'Akıllı Kent' uygulamasına geçen Türkiye'de ikinci, dünyada dördüncü şehir olacak. Sistem sayesinde trafik ışıklarından duraklara, park alanlarından ambulanslara kadar her alan teknolojiyle donatılacak. Sistem, trafikte bekleme sürelerini azaltacak, yakıt ve enerji tasarrufu sağlayacak, güvenliği artıracak, daha temiz bir çevreye ön ayak olacak."

Lütfi Elvan'ın kente bir getirisinin de havayolunda olduğu aktarıldı. Ankara-Antalya arasında sadece Anadolujet uçuşları gerçekleştirilirken, Elvan'ın girişimleriyle 2 Mayıs'tan itibaren Ankara-Antalya arasında Türk Hava Yolları'nın da doğrudan uçuşlarının başladığı belirtildi.

Alanya- Gazipaşa'da uçuş saati sıkıntısına çözüm

Eski Bakan Lütfi Elvan'ın, Alanya Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde vatandaşları zorladığı dile getirilen Gazipaşa Havalimanı'ndaki uçuş saatleri sıkıntısı nedeniyle THY Genel Müdürü Temel Kotil'le telefonla görüşmesi üzerine, uçuş saatlerinin yeniden düzenlendiği vurgulandı.

Açıklamada, "Alanya-Gazipaşa'dan Ankara'ya 06.45'te, Ankara'dan Alanya-Gazipaşa'ya 23.35'te uçuşlar gerçekleştirilecek. Üstelik uçuş günleri de 6'dan 7 güne çıkarıldı" denildi.

Antalya'nın problemlerinden birinin şehir içi trafik ve bu sorunun çözümüne yönelik en önemli adımın ise köprülü kavşaklar olduğuna dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Lütfi Elvan'ın gelişiyle süreç hızlandı ve kısa bir süre içinde kavşaklardan üçü tamamlandı. 80 milyon liraya mal olan Hal, Aksu ve Altınova kavşakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyaretine vatandaşların hizmetine sunuldu. Alanya'yı Ermenek, Sarıveliler, Karaman ve Konya'ya bağlayan yolun yapımında da sona gelindi. Kuş Yuvası olarak bilinen mevkide 2 tünel tamamlandı, 3 tünelin yapımı temmuzda tamamlanacak. Böylece Alanya'dan Karaman ve Konya'ya 2 saatte ulaşılacak."

Köylülerin su problemi

Manavgat ilçesinin Sağırin Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Elvan'ın, köylülerin su problemini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu arayıp anında çözdüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elvan'ın hızlı çözümü, vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Mahallenin sulama sorununun çözümü için DSİ ekiplerinin bölgeye gelerek ölçümler yapması ve cazibe sulama yöntemiyle gerekli suyun tedarik edilmesi kararlaştırıldı. Antalya ve ilçelerinde sık sık dile getirilen konulardan biri de trafolara ilişkin. Trafo tesisi, şebeke düzenlemesi ve mevcutların iyileştirilmesine yönelik çok sayıda talep mevcut. Seçim gezilerinde bu taleplerle sık sık karşılaşan Lütfi Elvan, konuda bir çalışma yapılmasını istedi. Çalışma sonucunda il merkezi ve ilçelerde 41 noktada trafolarla ilgili sorunlar belirlendi ve bunların çözümü için çalışmalar hemen başlatıldı. 11 noktada sorun çözüldü, diğer kesimlerde çalışmalar sürüyor ve en kısa sürede tüm sorunların giderileceği belirtiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement