Genelkurmay Başkanı'ndan Bakanlar Kurulu'nda Haritalı Birifing - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanı'ndan Bakanlar Kurulu'nda Haritalı Birifing

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kururlu'nda Genelkurmay Başkanı Akar terörle mücadelede gelinen son noktayı harita üzerinde ayrıntılı olarak aktardı.

21.06.2016 07:54  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'na Genelkurmay Başkanı Akar da katıldı. Akar ve ilgili komutanlar, terörle mücadelede gelinen son noktayı harita üzerinde ayrıntılı olarak aktardı. Toplantıda ayrıca Suriye ve Irak'taki süreç, Rusya ve İsrail ile ilişkiler de ele alındı.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere ilgili komutanlar ve güvenlik birimlerinin yöneticileri, terörle mücadele operasyonları konusunda devletin zirvesini bilgilendirdi. Terörle mücadelede gelinen son nokta, haritalar üzerinde ayrıntılı olarak aktarıldı. Operasyonların tamamlandığı yerlerde yürütülen inşa ve ihya süreciyle ilgili de görevli bakanlıklar faaliyet alanlarında bilgi aktardı.

BELEDİYE YASASI MASADA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör örgütüne destek sağlayan belediye başkanlarına yönelik olarak atılacak adımları da içeren yeni Belediye Yasası hakkında kabineyi bilgilendirdi. Paralel Devlet Yapı ile mücadele ve "Doğu'da dört cazibe merkezi il" projesinde atılacak adımlar da toplantıda ele alındı. Suriye sınırındaki IŞİD ve PYD/ YPG yapılanmasına karşı atılacak adımların ele alındığı toplantıda, Türkmendağı'na yönelik Esad rejiminin saldırıları da görüşüldü. Rusya ile ısınmaya başlayan ilişkiler ve İsrail ile son dönemde yürütülen müzakereler de ele alındı.

GEREKİRSE İLAVE YASA ÇIKARTILIR

5 saat 40 dakika süren toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, iç ve dış güvenlik tehditlerin ele alındığını söyledi. Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, MİT Başkanı ve Dışişleri Bakanlığı'nın sunumlar yaptığını belirten Kurtulmuş, "Teröre destek veren belediyeler için kanun hazırlığı kurul gündemine geldi mi?" sorusu üzerine şunları kaydetti: Teröristlere destek sağlayan belediyelerle ilgili başbakanlık, İçişleri Bakanlığımız mülkiye müfettişleri vasıtasıyla soruşturmalar yapıyor. Ayrıca, Maliye Bakanlığı'nın bu belediyelerin harcamalarıyla ilgili denetimler yapması mümkündür. Eğer gerekiyorsa, bununla ilgili de ilave yasal düzenlemeler gerçekleştirilir.

RESMİYET KAZANIRSA AÇIKLARIZ

İsrail ile ilişkiler konusunda da iki ülkenin 26 Haziran'da bir araya geleceği ve nihai karara varacağı iddiaları da Kurtulmuş'a soruldu. Konunun teknik düzeyde zaten ilgililer tarafından yürütüldüğünü belirten Kurtulmuş, "Epeydir bu konuyla ilgili müzakerelerin sürdüğünü biliyoruz. İş, belli bir noktaya geldikten sonra da resmiyet kazanırsa bunu da zaten sizlerle paylaşacağız" dedi.

DAHA FAZLA İHRACAT

Bir gazetecinin, ekonomide yeni teşviklerin olup olmadığını sorması üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti: Turizmle ilgili olarak daha önce verilecek olan teşvikler açıklanmıştı. Burada söylemek istediğimiz şey şu, bundan sonra gerçekten güçlü ve başarılı bir kalkınma sürecini devam ettirmek için Türkiye'nin üretimden başka bir yolu yoktur. Türkiye daha fazla üretmek, istihdam oluşturmak mecburiyetindedir. Ve daha fazla özellikle nitelikli ürünlerde, markalarda ihracatını artırmak durumundadır. Dolayısıyla bununla ilgili, 'Bugün bu kararı aldık, böyle bir paket açıkladık, bundan sonra bu işler tamamen böyle yürüyecek' anlamına gelmez. Bu dinamik bir süreç. Sürekli olarak nerede yatırımlar, teşviklerle ilgili yeni adımlar atılması gerekirse bunlar yapılacaktır. Burada aslolan böylesine önemli bir geçişi sağlayabilmektir. Geçiş sürecinde her ekonomi programının bir ana fikri olur. Bu dönemdeki ana eksenimiz, daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla ihracattır.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Genelkurmay Başkanı\'ndan Bakanlar Kurulu\'nda Haritalı Birifing

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanı'ndan Bakanlar Kurulu'nda Haritalı Birifing - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement