Genelkurmay Başkanı'nın Yaş Haddi ve Görev Süresi Değişmedi - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanı'nın Yaş Haddi ve Görev Süresi Değişmedi

Genelkurmay, kuvvet komutanları için yaş haddinin 67'ye çıkacağı haberlerine ilişkin Bakanlık "Yaş haddi değişikliği söz konusu değil" dedi.

20.02.2014 15:14  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Genel Sekreterliği, TBMM'de kabul edilen "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile Genelkurmay Başkanının yaş haddinin ve görev süresinin değiştirilmesine yönelik bir düzenlemenin yer almadığını belirtti.

Genel Sekreterlik, kuvvet komutanlıklarına atanan orgeneral/oramiraller için kanunda öngörülen 65 yaş sınırının değişmediğini ifade ederek "Kuvvet Komutanlarının bu görevlerini, ihtiyaç halinde, en fazla 3 (2+1) yıl yerine yaş hadlerini dolduruncaya kadar ifa etmeleri imkanı getirilmektedir" dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NIN GÖREV SÜRESİ 4 YIL"

MSB Genel Sekreterliği, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının görev süresi ile ilgili haber ve yorumlar nedeniyle yazılı açıklama yaptı. 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun 40'ıncı ve 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nun 49'uncu maddelerine göre, orgeneral/oramirallerin yaş hadlerinin 65, Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddi ise 67 olduğunun belirtildiği açıklamada, kuvvet komutanlığına atanan orgeneral/oramirallerin görev süreleri 2 yıl, Genelkurmay Başkanının görev süresinin de 4 yıl olduğu ifade edildi.

"65 YAŞ HADDİNİ GEÇMEMEK ÜZERE 1 YIL UZATMA İMKANI"

926 sayılı Kanunun 49'uncu maddesine göre, kuvvet komutanlarının, ihtiyaç duyulması halinde, görev süreleri 1 yıl daha uzatılabileceğinin kaydedildiği açıklamada, görev süresini uzatmada yaş sınırının 65'i geçemediği belirtildi. Açıklamada, "TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 30'uncu maddesi ile, 926 sayılı Kanunun 49'uncu maddesinde ihtiyaç halinde kuvvet komutanlarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin "bir yıl daha' ibaresi "birer yıllık sürelerle yaş haddine kadar' şeklinde değiştirilmektedir. Bu suretle Kuvvet Komutanlığına atanan Orgeneral/Oramirallerin 2 yıl olan ve en fazla 1 yıl uzatılabilecek görev sürelerinin, ihtiyaç duyulması halinde, 2 yıllık normal görev süresinin bitiminden sonra 65 olan yaş haddini geçmemek üzere birer yıl daha uzatılması imkânı getirilmektedir" denildi.

65 YAŞ SINIRI DEĞİŞMİYOR

TBMM'de kabul edilen kanun değişikliğinde, Genelkurmay Başkanının yaş haddinin ve görev süresinin değiştirilmesine yönelik bir düzenleme yer aldığının vurgulandığı açıklamada, "Kuvvet Komutanlıklarına atanan Orgeneral/Oramiraller için ise kanunda öngörülen 65 yaş sınırı da değiştirilmemekte, sadece Kuvvet Komutanlarının bu görevlerini, ihtiyaç halinde, en fazla 3 (2+1) yıl yerine yaş hadlerini dolduruncaya kadar ifa etmeleri imkânı getirilmektedir" değerlendirmesine yer verildi.

Genelkurmay Başkanı\'nın Yaş Haddi ve Görev Süresi Değişmedi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanı'nın Yaş Haddi ve Görev Süresi Değişmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement