Genelkurmay Başkanı Özel, Kırgızistan'da - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanı Özel, Kırgızistan'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

23.04.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Manas Uluslararası Havaalanı'nın yeni terminaline gelen Özel ve eşi Kamuran Özel, Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Birinci Yardımcısı İlyazbek Subankulov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Askeri Ataşesi Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Kırgızistan Savunma Bakanlığı üst düzeyi yöneticileri tarafından karşılandı.

Özel'e misafirperverliğin göstergesi olarak "Tokoç" adı verilen ekmek ve kaymak ikram edilirken, eşine de çiçek sunuldu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, 2013-2017 yıllarını kapsayan 5 yıllık sürdürebilir kalkınma planı çerçevesinde, Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'ni tek merkezden komuta edecek, herhangi bir insani ve askeri kriz döneminde personel, istihbarat, harekat, eğitim-öğretim ve lojistik hizmet programlarını yürütecek, ayrıca diğer güvenlik birimleri arasında koordinasyonu sağlayacak bir askeri komuta merkezi olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın üç ay önce kurmuştu.

Genelkurmay Başkanı Özel'in Kırgızistan'ın ziyaretine büyük önem veren Kırgızistan'ın askeri erki, Türk Silahlı Kuvvetleri ile arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi ve artırmayı hedefliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanı Özel, Kırgızistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement