Genelkurmay Başkanlığından Terör Olayları ile İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığından Terör Olayları ile İlgili Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

18.08.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Erzurum- Ardahan karayolu kesilerek, bir yolcu otobüsünün yakıldığı kaydedilerek durdurulmaya çalışılan minibüslerden birinin kaçma teşebbüsünde bulunması üzerine ateş açıldığı ve minibüs şoförünün vefat ettiği bildirildi. 17 Ağustos 2015 günü saat 15.40 sıralarında keşif maksadıyla bölgede bulunan unsurlara saldırı düzenlendiği kaydedilerek bir Geçici Köy Korucusunun şehit olduğu vurgulandı.

KARAKOLA VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI

Bitlis'in Hizan ilçe merkezinde, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu vurgulanarak, "Unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir. Saldırı sonucunda bir Jandarma Uzman Onbaşı yaralanmıştır" denildi.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Tatvan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı nizamiyesine yaklaşan plakası belirsiz bir araçtan beş altı el ateş edilerek silahlı saldırıda bulunulduğu ifade edildi.

KORCU KAÇIRILDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Van'ın Çatak ilçesi Övecek Mahallesinde, Siirt-Çatak karayolu trafiğe kapatıldığı kaydedilerek durdurulan bir geçici köy korucusunun kullanmış olduğu minibüsle birlikte kaçırıldığı ifade edildi. Kaçırılan geçici köy korucusunun, aynı gün saat 20.00 sıralarında ailesini cep telefonundan arayarak, bölücü terör örgütü mensuplarının kendisini Dalbastı Mahallesinde serbest bıraktığını ve 18 Ağustos 2015 günü eve geleceğini söylediği kaydedildi.

ÜÇ ARAÇ YAKILDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Tunceli- Ovacık kara yolu kesildiği, propaganda ve kimlik kontrolü yapılarak trafik akışı belli bir süre engellendiği ve üç araç yakıldığı ifade edilerek müteakiben kara yolunun saat 19.40 sıralarında trafiğe açıldığı bildirildi. Bölücü terör örgütü mensubu ikisi kadın 5 terörist tarafından 17 Ağustos 2015 günü saat 15.00'da, Şırnak/ Beytüşebbap ilçesi Hisarkapı mevkiinde, karayolu kesilmiş bir vatandaşa ait araç durdurularak araçta bulunan 6 bin 400 kase yoğurdun gasp edildiği belirtildi.

OTOMOBİL GASP EDİLDİ

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından Diyarbakır'ın Lice ilçesi mülki sınırları içerisinde, Diyarbakır- Bingöl karayolu Lice- Kayacık yol ayrımında kesildiği ve sivil bir otomobilin gasp edildiği bildirildi. Şanlıurfa Ceylanpınar'da hudut unsurlarına, bir teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi. Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kars'ın Sarıkamış İlçesinde, arazide odun toplayan iki şahıs tehdit edildiği belirtilerek şahıslara ait iki adet traktör ile üç adet cep telefonu gasp edildiği bildirildi.

PATLAYICI BULUNDU

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Sivas'ın Divriği ilçesi Kemerkol Tepe mevkiinde, bir metal sandık içerisine yerleştirilmiş 20 kg ağırlığındaki el yapımı patlayıcı bulunduğu vurgulanarak İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edildiği açıklandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığından Terör Olayları ile İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement