Genelkurmay'dan Yaralı Askerleri Taşıyan Halka Teşekkür Açıklaması (2) - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay'dan Yaralı Askerleri Taşıyan Halka Teşekkür Açıklaması (2)

Genelkurmay\'dan Yaralı Askerleri Taşıyan Halka Teşekkür Açıklaması (2)

diyadin BELEDİYE BAŞKANI ARAS: ORTAM GERGİN Ağrı'nın Diyadin İlçesi Belediye Başkanı DBP'li Hazal Aras, Yukari Tütek Köyü'nde 1 üsteğmen, 3 uzman çavuşun yaralanması ile başlayan olayları değerlendirirken, 11 Nisan sabahı çatışma olduğunu helikopterler ve askeri sevkiyattan anladıklarını bildirdi.

13.04.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

diyadin BELEDİYE BAŞKANI ARAS: ORTAM GERGİN

Ağrı'nın Diyadin İlçesi Belediye Başkanı DBP'li Hazal Aras, Yukari Tütek Köyü'nde 1 üsteğmen, 3 uzman çavuşun yaralanması ile başlayan olayları değerlendirirken, 11 Nisan sabahı çatışma olduğunu helikopterler ve askeri sevkiyattan anladıklarını bildirdi. Yaralı askerler olduğunu öğrenir öğrenmez bir heyet oluşturduklarını, yardımcıları, il, ilçe başkanları ile topluca Boyalan Köyü'ne gittiklerini anlatan Hazal Aras, yaralı askerleri kurtarabileceklerini söylediklerini bildirdi. Buna izin verilmediğini öne süren Hazal Aras, Diyadin ve çevresinde çok gergin bir ortam bulunduğunu, halkın tedirgin olduğu için işyerlerini açmadığını belirtti. Taziye evinin yakınlarına gaz bombası atıldığını iddia eden Aras, bir savaş ortamı yaratılmak istendiğini ileri sürdü. Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras, şu iddialarda bulundu:

"Hatta izin vermediklerinde şüpheye düştük. Yaralı asker yok mu acaba diye düşündük. Canlı kalkan olarak gidenler, askerler izin vermedikleri için yaklaşık 4 saat yürüyerek çatışma alanına ulaştılar. Gittiklerinde askerler yaralı vaziyette yerdeymiş. Canlı kalkan olarak giden arkadaşlarımız askerlerle birlikte helikoptere taşıyorlar. Askerler teşekkür ediyor. Yaralı Cenap Elboğa ile kız kardeşi de askeri helikoptere alınıyor. Biz dün Sırrı Sakık, Mukaddes Kubilay, Milletvekilleri Nazmi Gür, Halil Aksoy'la çatışma alanına gittik. İncelemelerde bulunduk, görüş aldık. Sabah saatlerinde oluyor çatışma, akşam ancak yaralıları helikopterle sevk ettiler. Valiyle defalarca görüşmemize rağmen bir türlü izin alamadık ki gidip yaralı askerleri getirelim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay'dan Yaralı Askerleri Taşıyan Halka Teşekkür Açıklaması (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • KAN ÜZERİNDEN KİMSE ŞOV YAPMASIN.GÖR GÖRELİM. D: KAN ÜZERİNDEN KİMSE ŞOV YAPMASIN. GÖR GÖRELİM. DÜŞÜN DÜŞÜNELİM. Operasyon yapilan yere helikopter bile girememis. . helikopterin giremedigi bu sıcak catisma bolgesine siviller nasil giriyor. size sivillerin nasil girdiğini acikliyorum. hdp batida turklerin oyunu almak icin pkk askere pusu kurdu. . sonra pkklilar silahlarini bir yere gizlediler. . sonra bazi pkklilar kendilerine sivil vatandas süsü verdi ve yarali askerlere biz sivil vatandasiz ve hdpliyiz size yardim edecegiz dedi ve sonrada yaralilarin videosunu cekerek batida turklerin oylarini almak icin hdpye sempati duyulmasini saglamak istendi. . nedense bazi partilerin bizans oyunu bitmiyor. . halen uyanamadinizmi. . bu kadar yogun atesin oldugu yere sivil vatandasin gidecegine siz inaniyormusnuzKAN ÜZERİNDEN KİMSE ŞOV YAPMASIN. KAN ÜZERİNDEN KİMSE ŞOV YAPMASIN. KAN ÜZERİNDEN KİMSE ŞOV YAPMASIN. 10 14 Yanıtla
  • Osman: Demekki AKP oyunuymus. Secim Ugruna Bu Yapilirmi O canlara Kiyilirmi Ölümlerin Önüne Gecen Herkese Binlerce Tesekkürler. insanlik ölmemis nemutlu insanlik icin mücadele edenlere. . . . . . . . . . . 15 5 Yanıtla
  • yagmur: Uyan mhp chp ve milliyetçi Türk genci AKP oy derdinde 0 7 Yanıtla
  • Ehli beyt: Türkiye öyle bir algı yaratıldı ki kimse kimseye babasının hayrına yardım etmez. Arkasını iyi araştırmak lazım yalnız Türk ordusu bu kadar acizmide kendi askerini orda yalnız bırakıyor gerekirse 1000 asker yığarsın çekip alırsın askerini. Hep komplo teorileri geliyor akıllara... 4 2 Yanıtla
  • bugün varız yarın yokuz: haksıza haine ALLAH nahlet etsin her ne tarafsa 5 1 Yanıtla
  • yagmur: Halk olmasaydı Akp muradına erecekti ama halk askere sahip çıktı akp daha çok şey planlıyor oy için 2 1 Yanıtla
  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı
    17:28 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erzurum'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Futsal Bölge Müsabakalarında grup birincisi olan Patnos YİBO oyuncularını tebrik etti. Kökrek, oyuncuların gösterdiği azim ve mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.

  • Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi
    17:23 Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi

    Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüyen grup, Filistin halkı için dua etti. Protestonun 23. haftasında olduklarını belirten grup adına konuşan bir öğrenci, zulüm son bulana kadar her hafta sessiz yürüyüşe devam edeceklerini söyledi.

  • Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi
    17:19 Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi

    Keban İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından Gökbelen köyünde trafik eğitimi düzenlendi. Ekipler, vatandaşlara trafikte uyulması gereken kuralları anlattı ve trafik ışık ve levhalarına mutlaka uyulmasını istedi. Ayrıca, vatandaşların soruları da yanıtlandı.

  • AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma Mazıdağı'nda ziyaretlerde bulundu
    17:18 AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma Mazıdağı'nda ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Mazıdağı ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Alma, teşkilatların önemine değinerek, AK Parti'nin teşkilatlarının gücüyle ayakta kaldığını vurguladı ve sürekli yenilenen hizmet politikalarıyla vatandaşlara daha iyi hizmet sunmanın derdinde olduklarını belirtti.

  • Karabük'te kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi
    17:17 Karabük'te kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi

    Karabük'te şiddetli rüzgar nedeniyle iş yerinin reklam panosu uçarak yolcu minibüsüne çarpmaktan son anda kurtuldu. Vitrin camı kırıldı, yayalar zorluk çekti, malzemeler savruldu. Minare sallandı, çadırlar uçmaması için mücadele edildi. Fırtına anları kameralara yansıdı.

  • Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi
    17:16 Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

    Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapıldı. Albayrak, toplantıda yaptığı konuşmada beş yıllık dönemde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu
    17:15 Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu

    Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ev kullanılamaz hale gelirken, şans eseri evde kimsenin bulunmamasıyla can kaybı yaşanmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement