Genelkurmay'ın Arama-kurtarma Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay'ın Arama-kurtarma Faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığı, yurt genelindeki bazı arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

06.11.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, yurt genelindeki bazı arama-kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün Rize'nin Çamlıhemşin Lordeçur yaylasında, kar yağışı nedeniyle hayvanları ile birlikte mahsur kalan bir şahıs, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının talebine istinaden Kara Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen bir arama kurtarma helikopteri tarafından bölgeden alınarak kurtarıldı.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, Arifegazili köyü mülki sınırları içerisinde, evinden ayrılarak kaybolan bir şahsın aranmasına İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşların katılımıyla devam edilirken, şahsın kendi imkanlarıyla geri dönmesi üzerine arama faaliyetine son verildi.

Kırklareli Merkez İnece beldesinde, 25 Ekim 2014 tarihinden itibaren kayıp olan ve halen bulunamayan bir bayanın aranması maksadıyla, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının talebine istinaden Kara Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen bir arama kurtarma helikopteri, dün 10.00-12.55 saatleri arasında bölgede arama faaliyeti icra etti. Ancak kayıp şahsa ait herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Öte yandan, önceki gün Muğla Bozburun İncirli Yarımadası mevkisinde, içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bir botun battığı Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi.

Alınan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından, söz konusu düzensiz göçmenlerden beşi denizden, yedisi ise karadan bota alınarak yetkililere teslim edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay'ın Arama-kurtarma Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement