Genelkurmay: Sınır Kapılarını Biz Korumuyoruz - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay: Sınır Kapılarını Biz Korumuyoruz

Genelkurmay Başkanlığı, bir başka açıklamayla da Türkiye-Suriye sınır güvenliği konusunda bilgi verdi.

13.05.2013 14:31  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, bir başka açıklamayla da Türkiye- Suriye sınır güvenliği konusunda bilgi verdi. Genelkurmay sınır kapılarının kendi sorumluluklarında olmadığını bildirdi. Açıklamada, "Hudut kapıları hariç, 911 km. uzunluğundaki Türkiye-Suriye Kara Hududunun emniyeti Kara Kuvvetleri Komutanlığınca sağlanmaktadır. 3497 sayılı "Kara Sınırlarının Korunması ve Güvenliği Hakkında Kanun" ile Kara Hudut Kapılarının sorumluluğu Türk Silahlı Kuvvetlerine (Kara Kuvvetleri Komutanlığına) ait değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sorumluluğundaki hudut hattında tespit edilen yasa dışı sınır geçişleri sırasında yakalanan şahısların ve ele geçirilen malzemelerin miktarı Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden kamuoyuyla paylaşılmaktadır" denildi.

-BALYOZUN KİTABINI YAZAN AMİRAL'E AMİRE HAKARETTEN SORUŞTURMA-

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca halen Hasdal Askeri Cezaevinde tutuklu olarak bulunan Tümamiral Ali Semih Çetin hakkında, kendisi tarafından kaleme alınan "Bir İhanetin Öyküsü, Hasdal'da Bir Amiral" isimli kitabın içeriğinde yer alan amiri konumundaki bir personele yönelik hakaret unsurları içerdiği değerlendirilen beyanları nedeniyle Askeri Ceza Kanunu'nun 85'inci maddesinde belirtilen "Amire hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla Genelkurmay Askeri Savcılığınca soruşturma başlatıldığını açıkladı.

-ORGENERAL ÖZEL BRÜKSEL'E GİTTİ-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gittiği belirtilen açıklamalarda Özel'in 7 Mayıs'ta Kuleli Askeri Lisesi'nde eğitim ve sosyal faaliyetleri yerinde denetlediği, öğrencilerle öğle yemeği yediği ve bir konuşma yaptığı 8 Mayıs'ta da IDEF-2013 fuarında incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Genelkurmay "Hava Sahamızın Esnek Kullanımı" konusunda başlatılan çalışmanın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinatörlüğünde devam ettiğini, anılan çalışmanın bir an önce sonuçlandırılması maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerekli katkının sağlandığını duyurdu. Açıklamada, " "Hava Sahasının Esnek Kullanımı' çalışmalarının sonuçlandırılmasıyla; Türk hava sahasının daha etkin ve daha esnek bir şekilde kullanılması, sivil havacılık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması, yakıt ve zaman tasarrufu sağlanarak ülke ekonomisine katkı sağlanması ve atmosferdeki karbondioksit salınımının azaltılması mümkün olacaktır" denildi.

30 Nisan 2013 tarihinde Dikili Körfezi, Bademli açıklarında içerisinde bir grup yasa dışı göçmen bulunan lastik botun sürüklendiği Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildiğini de duyuran Genelkurmay, "Saat 19.35'te lastik bir bot içerisinde Burma uyruklu olduğunu beyan eden 29, Afgan uyruklu olduğunu beyan eden 16, İran uyruklu olduğunu beyan eden 2 ve Sri Lanka uyruklu olduğunu beyan eden 1 olmak üzere toplam 48 yasa dışı göçmen kurtarılmıştır" açıklaması yaptı.

-TÜRKİYE-KKTC DOĞAL AFET ARAMA KURTARMA TATBİKATI-

Genelkurmay'ın yaptığı diğer açıklamalara göre, Türkiye- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Özel Kuvvet ve Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Tatbikatı; Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin katılımı ile 16-23 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Türkiye ev sahipliğinde Ankara'da icra edilecek. Tatbikat; iki ülke özel kuvvetleri ve arama kurtarma unsurları arasında dostluk, iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmayı amaçlayacak. İki ülke özel kuvvetleri ile doğal afetler arama kurtarma unsurları arasında icra edilecek tatbikatta, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden birer özel kuvvet ve DAK timi katılacak.

Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesinde, 13-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında "Kurtuluşa Doğru" konulu fotoğraf sergisi düzenlenecek. Söz konusu sergi, belirtilen tarihler arasında ve Anıtkabir ziyaret saatlerinde gezilebilecektir.

32'nci Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında 14-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında ABD'de gerçekleştirilecek etkinliklere de Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı katılacak.

Genelkurmay açıklamaya konu olan faaliyetlere ilişkin görsel malzemeleri de internet sitesine koydu. (ANKA/SON)

(ORH/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Genelkurmay: Sınır Kapılarını Biz Korumuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement