Generali Öldüren Niğdeli Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Adı Yurda Verilecek - Son Dakika
Güncel

Generali Öldüren Niğdeli Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Adı Yurda Verilecek

Generali Öldüren Niğdeli Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir\'in Adı Yurda Verilecek

NİĞDE'nin Ulukışla İlçesi'nde FETÖ Terör Örgütü'ne ait olduğu belirlerek el konulan öğrenci yurduna darbeci generali öldüren Niğdeli şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı verilecek.

04.08.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NİĞDE'nin Ulukışla İlçesi'nde FETÖ Terör Örgütü'ne ait olduğu belirlerek el konulan öğrenci yurduna darbeci generali öldüren Niğdeli şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı verilecek. Yurdun bağışlarla yapıldığı, ancak tapusunun özel bir bir şirkete ait olduğu da ortaya çıktı.

Ulukışla Kaymakamlığı, öğrenci yurdu binasının Hazine'ye devredildiğine dair bir tapuyu sosyal medya hesabından açıkladı. Açıklamada, "Her ne kadar FETÖ Terör Örgütü'ne ait olduğu bilinse de aslında milletin parası ile yapılmış bir bina olduğunun herkes tarafından bilinmektedir" denildi. Yurdun Sungurbey adında bir şirkete ait olduğu ve 25 Nisan'da bir kişiye 400 bin TL'ye satıldığı belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

"OHAL ilan edildikten 2 gün sonra kanunun verdiği yetkiyi kullanarak bu yurt asıl sahibi olan millete geçmiştir. Ulukışla halkının paraları ile yapılan bu mülk artık Ulukışlalıların olmuştur. En kısa sürede Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilerek 'Şehit Ömer Halisdemir Üniversite Kız Öğrenci Yurdu' adı ile hizmet edecektir."

Niğde merkezde bünyesinde ilk, orta ve liselerin bulunduğu Sungurbey şirketine ait bir kolej de 23 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile yürütülen soruşturmada Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilmişti.

- Ulukışlaniğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Generali Öldüren Niğdeli Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Adı Yurda Verilecek - Son Dakika


Advertisement