Geniş Haber//cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanlış Biliyorsunuz. 1150 Küsür Odası Var - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber//cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanlış Biliyorsunuz. 1150 Küsür Odası Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

06.12.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

"RABİA DENİLEN OLAY KÖKÜ İTİBARİYLE O VE ÇOK ÖNEMLİ"

Erdoğan,"Şimdi zaman zaman birileri çıkıyor son 1,5 yıl içinde yaşanan olayları önemsiz göstermeye takdim ediyor" dedi

"Yaşanan hadiseleri meşrulaştırmak için aynı dili kullandıklarını göreceksiniz" diyen Erdoğan, "Eğer gezi olayları bastırılmamış olsaydı Türkiye acaba bugün nerede olurdu. Bu sorunun cevabı Mısır'da verildi Ukrayna'da verildi. Mısır'da 18 yaşındaki Esma kurşunlanarak orada şehit edildi. İşte Rabia denilen olay kökü itibariyle o ve çok önemli. Bu hareket bir kenara konulamaz" diye konuştu.

"POLİSİMİZ KALKIP DA VATANDAŞI MI ÖLDÜRDÜ"

ABD'deki olaylara da değinen Erdoğan, "Dünyada da demokrasiyi savunduğunu iddia edenlerin bunları sahip çıkmak suretiyle ne kadar anti demokratik oldukları ortaya çıkıyor. Ferguson olayları Arizona'daki olaylar elinde silahı yok adamı yatırıyorlar yere ve kafasını yere vurup nefessiz bırakıp öldürüyorlar. Silah filan, molotof yok.. Bizim burada polisimiz kalkıp da vatandaşı mı öldürdü silah mı çekti. Polisi öldürülürken polisi bitirecekken polis kendini savunmayacak mı ? Sonra bakıyorsunuz paralel yargı 8 seneye mahkum ediyor" ifadesini kullandı.

"NEREDESİN SEN, NEREDE ÇEVRECİLER"

Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, " Kadıköy'den başlayıp Taksim Meydanı'na gelen zat, oradaki 12 ağacın yeri değiştirildi kesilmedi. Ama Yalova'daki ağaçlar kesildi. 250'yi aşkın ağaç kesildi. Ağaç değil mi? Neredesin sen, nerede çevreciler, nerede o Taksim'de yürüyenler. Asırlık ağaçlar kesildi, neredesiniz tencere tavacılar konuşun bakayım" dedi.

"KASET VE ŞANTAJ BÖYLE BİRİNİ ÖYLE BİR PARTİNİN BAŞINDA TUTABİLİR"

"Bazıları diyor ki 'Ya cumhurbaşkanı bunlara cevap verir mi?' Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim, olmadım, olmayacağım" diyen Erdoğan, "Defalarca söyledim Türkiye'de muhalefet partilerinin üzerinde, medyanın üzerinde çok ciddi şantaj baskısı var" dedi.

"Hiçkimse kusura bakmasın ben burada cevabını vermek zorundayım" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da engellilerle bir araya geldiği toplantıda söylediği sözleri eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin genel başkanı çıktı. Hafta içi adaba, edebe sığmayacak laflar konuştu. Bir engelli kardeşimiz "zihinsel engelli değil mi" diye soru soruyor. Onun da verdiği cevabı... cumhurbaşkanının zihinsel engelli olduğunu söylemek lütuftur gibi söylüyor, o akılsızdır diyor. Bunu söyleyen kim, ana muhalefetin başı. Böyle bir siyasetçi olur mu? Engelli kardeşlerimizle yapılan bir toplantıda bunları söylüyor. Ancak ve ancak kaset ve şantaj böyle birini öyle bir partinin başında tutabilir" diye konuştu.

"YANLIŞ BİLİYORSUNUZ. 1150 KÜSÜR ODASI VAR"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Büyüklerimiz çok güzel şeyler söylemişler. Bunlardan biride şu, itibardan tasarruf olmaz. Çünkü gelenler gidenler oraya bakıyor. Burada bir itibar var buradan tasarruf olmaz" dedi.

Erdoğan, "Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılıyor. Yalanlar.. Sanki burası benim kişisel sarayım. Dünyayı da gezmemiş, bilmiyor. Devlet yönetimi nedir anlamaz. Çünkü SSK'yı nasıl batırdığını bilirsiniz. 1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsur odası var" diye konuştu.

"Ben vatandaşımızı buraya almaya başladım" diyen Erdoğan, "Burası milletin sarayı bana ait değil. Milletin sarayını hazmediyorlar

Birisi çıkıyor bakıyorsun 1 milyar dolardan bahsediyor. Biri daha farklı bir şey... Bunlara koltukların hesabı yok filan diyorlar.

Buckingam Sarayı sadece restorasyona giriyor, nedir rakam 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bunlara benzer ne saraylar var.

Bunlar Türkiye'nin büyümesine karşı...

Marmaray'a da karşılardı. Kendileri kullanmadı ama cumhurbaşkanı adayları Marmaray'ı kullandı. İsteseler de istemeler de biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"HANİ SİZ SANATÇININ YANINDAYDINIZ"

Yavuz Bingöl'ün sözleriyle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, "On yıllarca boyu fikir özgürlüğü dediler, mahalle baskısından şikayet ettiler. Şu anda kimin özgürlükçü, kimin baskıcı olduğunu hem millet görüyor hem insanlık görüyor" dedi.

Erdoğan, "30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda çok değerli bir sanatçımızla, Yavuz Bingöl'le Yemen türküsünü birlikte söyledik. Aman Allahım o sanatçımıza söylemediklerini bırakmadılar. Çözüm süreci toplantısına katıldığı için yapmadıklarını bırakmadılar.

Şu anda Türkiye'nin o büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtayı kullanıyorlar. Niye; sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile nasıl böyle bir fotoğraf verirsin. Böyle bir zihniyet olabilir mi?

Hani siz sanata değer veriyordunuz hani siz sanatçının yanındaydınız. Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu böyle bir şey olabilir mi? Sizin söylediklerinizi söylemedikleri zaman tu kaka diyeceksiniz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna sadece bu sanatçımıza değil, hakikati söyleyen bütün herkese yapıyorlar. En son Alev Alatlı 'ya da bunu yaptılar. Akil İnsan heyetinde yer alan bir çok sanatçıya, gazeteciye, düşünüre de yaptılar. He yaparlarsa yapsınlar Ahmet Kaya'nın bu ülkeden mahzun ayrılışıyla yüreğimiz yandı. Çatallarla porselen tabaklarla onu o gece o törenden kovduklarını hatırlayın" diye konuştu.

Erdoğan, "Ve ertesi günlerinde gazetelerinin köşelerinde her türlü hakareti yazanlar, şimdi ise ben yazmadım diye manevra yapan maalesef ruh kökü sakat tipler var. Hala aynı şeyleri yazıyorlar. Bakıyorsunuz şimdi beni başbakanımla karşı karşıya getirecek.. buna benzer yazılar yazıyor. Biraz terbiyeli ol ya biraz edep adap bil. Bunlarda bu yok. Başbakan dürüst, yolsuzluk yapmaz, cumhurbaşkanı yolsuzlukların içinde... Neyin var, ne belgen var. Neye dayanarak bunu söylüyorsun. Biz yolsuzluklar içerisinde buraya gelmeseydik senin ve patronunun bu ülkedeki yolsuzlarını ortaya çıkaramazdık. şimdi onların cevabını versin özellikle petrol şirketleri, hangi bankaları soymak suretiyle sahip oldukların herkes biliyor. çünkü bunlar hükümeti istedikleri gibi kendileri yönettiler. Manşetler attılar. Bizi yönetemedikleri için saldırıyorlar" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber//cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanlış Biliyorsunuz. 1150 Küsür Odası Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ////: Her zaman yanindayiz 0 0 Yanıtla
  • ////: Biz gecmiste cumurbaskani basbakan gorduk yidiler économie cukertiler simdiiiii Adam calisyor ulke icin anlayan yok 0 0 Yanıtla

Advertisement