Geniş Haber) Eczacıbaşı Vitra, Üst Üste 2. Kez Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber) Eczacıbaşı Vitra, Üst Üste 2. Kez Dünya Şampiyonu Oldu

Geniş Haber) Eczacıbaşı Vitra, Üst Üste 2. Kez Dünya Şampiyonu Oldu

MANİLA / DHATemsilcimiz FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonluğu'nu üst üste ikinci kez kazanarak tarihe geçtiEczacıbaşı VitrA Antrenörü Barbolini: "Şimdi hedefimiz, Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de aynı başarıyı tekrarlamak"Eczacıbaşı VitrA, Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda zafere ulaştı.

23.10.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİLA/ DHA

Temsilcimiz FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonluğu'nu üst üste ikinci kez kazanarak tarihe geçti

Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Barbolini: "Şimdi hedefimiz, Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de aynı başarıyı tekrarlamak"

Eczacıbaşı VitrA, Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda zafere ulaştı. Turnuvayı namağlup tamamlayan ve final maçında karşılaştığı son Avrupa Şampiyonu İtalyan Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, Dünya Şampiyonluğu'nu üst üste ikinci kez kazanan tek takım olarak tarihe geçti.

Manila'da düzenlenen şampiyonanın ardından ödül töreni yapıldı.

Eczacıbaşı VitrA oyuncularına, altın madalyaları ve şampiyonluk kupası, İsviçre'nin Volero Zürih takımını 3-1 mağlup eden VakıfBank oyuncularına ise bronz madalyaları verildi.

2016 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilen Eczacıbaşı VitrA'dan Tijana Boskovic ayrıca en iyi pasör çaprazı ödülünü de aldı.

VakıfBank'tan Zhu Ting ve Eczacıbaşı VitrA'dan Tatiana Kosheleva, şampiyonanın en iyi smaçörleri oldu. VakıfBank'tan Milena Rasic de en iyi orta oyuncular arasına girdi.

Oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Massimo Barbolini, yeni sezona böyle bir kupayı kazanarak başlamaktan mutlu olduğunu belirterek, "Şimdi hedefimiz, Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de aynı başarıyı tekrarlamak" dedi.

Tijana Boskovic turnuvanın MVP'si seçilirken aynı zamanda "En iyi pasör çarprazı" ödülünün de sahibi oldu. Tatiana Kosheleva ise "En iyi smaçör" ödülünü alırken, 23 sayı ile final maçının da en skorer ismi oldu.

Salon: Mall of Asia Arena, Manila

Hakemler: Piotr Dudek, Patricia Rolf

Eczacıbaşı VitrA: Jordan Larson, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Tatiana Kosheleva, Maja Ognjenovic, Thaisa Daher Pallesi, Tijana Boskovic, Rachael Adams, Simge Şebnem Aköz, Neslihan Demir Güler, Büşra Kılıçlı, Nilay Özdemir, Hande Baladın, Gözde Yılmaz, Ceylan Arısan.

Pomi Casalmaggiore: Lucia Bacchi, Carli Lloyd, Klara Peric, Immacolata Sirressi, Carmen Marinela Turlea, Lauren Gibbemeyer, Lucia Bosetti, Giulia Gibertini, Anastasia Guerra, Samanta Fabris, Jovana Stevanovic, Valentina Tirozzi, Tamara Susic.

Setler: 3-2 (25-19,20-25,25-19,22-25,15-11)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber) Eczacıbaşı Vitra, Üst Üste 2. Kez Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement