Geniş Haber) İsmail Akkol 20 Yıl Sonra Konuştu "Suçu Kabul Etmiyorum" - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber) İsmail Akkol 20 Yıl Sonra Konuştu "Suçu Kabul Etmiyorum"

Geniş Haber) İsmail Akkol 20 Yıl Sonra Konuştu "Suçu Kabul Etmiyorum"

Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, cinayetten 20 yıl sonra ilk kez savunmasını yaptı.

26.09.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, cinayetten 20 yıl sonra ilk kez savunmasını yaptı. Yakaladıktan sonra 4. kez hakim karşısına çıkan Akkol, suçlamaları reddetti. Akkol, "Mustafa Duyar ile Fehriye Erdal'ı şahsen tanımıyorum. Duyar'ın benimle ilgili hiçbir beyanını kabul etmiyorum. Kendisi hain bir adam. Kendini kurtarabilmek için yanına bir kurban aramış, benim adımı vermiş" dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Silivri Cezaevi'nden getirilen sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı ailesini duruşmada avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, sanık Fehriye Erdal hakkındaki yakalama emrinin infaz edilemediğini belirtti. Sesli ve görüntülü kaydın yapıldığı duruşmada Akkol, savunmasını yazılı yaptı. Akkol, gündemdeki politik konulara değindiği savunmasında "45 yıldır halkıma zarar verecek hiçbir eylem içinde bulunmadım" diyerek savunmasının geri kalanını daha sonra tamamlayacağını belirtti.

"YANINA KURBAN ARAMIŞ"

Akkol'un yazılı savunmasının ardından Başkan İbrahim Lorasdağı, sanık Akkol'a sorular yöneltti. Davanın diğer sanıkları Ercan Kartal, Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal'ın sorulması üzerine Akkol, bu kişileri tanımadığını, Fehriye Erdal'ı basından bildiğini söyledi. Hakimin, Mustafa Duyar'ın ifadelerinde Özdemir Sabancı ile Haluk Görgün'ü kendisinin öldürdüğünü, İsmail Akkol'un ise Nilgün Hasefe'yi öldürdüğünü söylediğini sorması üzerine Akkol, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Mustafa Duyar hain bir adam. Kendini kurtarabilmek için yanına bir kurban aramış. Benim adımı vermiş" diye cevap verdi. "Levent'teki binaya gittiniz mi?" sorusu üzerine de Akkol, "Hayır. Mustafa Duyar bir senaryo yazmış. Beni de gittiği yerlere eklemiş" diye cevap verdi.

"ADIMI NEREDEN DUYMUŞ BİLMİYORUM"

"Neden sizin isminizi verdi?" sorusunu ise İsmail Akkol, "Adımı nereden duymuş bilmiyorum. Belki polis vermiştir, Türkiye'de olmamış bir şey değil" diye cevapladı. "Cinayet sonrasında yurtdışına gittiniz mi?" sorusuna Akkol, "Hep Türkiye'de değildim, bazen yurtdışındaydım. Kaçak yollarla gittim, sahte kimlikler kullandım" diye yanıt verdi. Duyar'ın ifadelerinde Almanya'ya, oradan da Şam'a gittikleri yönündeki ifadesi sorulan Akkol, "Almanya'ya gitmedim, dolayısıyla Şam'a da gitmedim. Şam'a gidecek bir insan niye Avrupa'yı dolanır mantıklı bir insan düşünür değil mi?" dedi. Kod ismi olup olmadığı sorulan Akkol, "Kod ismim yok. Hiç öyle bir ihtiyaç duymadım" dedi.

"TAKİ BANA BENZİYOR AMA BEN DEĞİLİM"

Dava dosyasındaki Sabancı Center'in girişindeki güvenlik kamerası fotoğrafları gösterilen Akkol, "Mustafa Duyar'ın yanındaki kişi bana benziyor, ama ben değilim. Mustafa Duyar'ın anlatımları dışında hakkımda başka bir delil yok. Olay yerinde DNA'm bulunmuş mu, parmak izim var mı? Yok. Sadece Mustafa Duyar'ın söyledikleri var. Hakkımda başka bir delil yoktur. Bir kurban aramış, beni bulmuş" şeklinde konuştu.

SABANCI AİLESİNİN AVUKATI DA SORU SORDU

Sanık İsmail Akkol'a, Sabancı ailesinin avukatı Vehbi Kahveci de soru yöneltti. Avukat Kahveci, cinayet sonrasında DHKP-C'nin yurtdışında bir basın toplantısında yayımladığı açıklamada İsmail Akkol'un imzasını taşıyan yazının bulunduğunu belirterek, bu yazının kendisine ait olup olmadığını sorması üzerine Akkol, "Bu dosyayla ilişkilendirildiğim için hedef haline getirildiğim için açıklama yaptım. Ben yazdım" dedi. Sanık İsmail Akkol nerelerde çalıştığı ve okul bitirip bitirmediği sorusuna ise "İstanbul'da Perşembe Pazarı'nda çalıştım. İlkokuldan sonra okumadım" diye yanıt verdi.

DURUŞMA 21 KASIM'A ERTELENDİ

Sanık Akkol'un avukatlarından Özgür Yılmaz ise müvekkilinin tecritte tutulduğunu belirterek savunmasını tamamlayabilmesi için Ercan Kartal ve Can Dündar'ın cinayete ilişkin olayları anlatan kitaplarının kendisine verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık İsmail Akkol ve avukatlarını ayrıntılı savunmalarını ve delillerini hazırlamaları için süre verdi. Akkol'un tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 21 Kasım'a erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber) İsmail Akkol 20 Yıl Sonra Konuştu 'Suçu Kabul Etmiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement