Geniş Haber) Kılıçdaroğlu: 16-9'u Tıraşlarsın, Ben de Derim Ki Bu Adam Gerçekten de Başbakandır - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber) Kılıçdaroğlu: 16-9'u Tıraşlarsın, Ben de Derim Ki Bu Adam Gerçekten de Başbakandır

Geniş Haber) Kılıçdaroğlu: 16-9\'u Tıraşlarsın, Ben de Derim Ki Bu Adam Gerçekten de Başbakandır

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul, İzmit ve Yalova'yı kapsayan Bölge Toplantısı'na katıldı.

26.11.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul, İzmit ve Yalova'yı kapsayan Bölge Toplantısı'na katıldı. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, İl ve İlçe başkanları ile milletvekilleri ve partililer de katıldı. Kılıçdaroğlu, iki aşamalı toplantının basına açık olan birinci bölümünde açılış konuşmasını yaptı.

"O DA OLACAK İNŞALLAH, HİÇ ENDİŞEM YOK"

Kürsüye partililerin 'Başbakan Kemal' şeklindeki sloganlarıyla gelen Kılıçdaroğlu, "O da olacak inşallah, hiç endişem yok" diyerek konuşmasına başladı. İstanbul'un dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul'un tarihiyle, kültürüyle korunması gerektiğini ifade etti. İstanbul'un ekonomisiyle Avrupa'nın motoru olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Nüfusumuzun 5'de 1'i İstanbul'da yaşıyor. Türkiye'deki bütün mevduatların yüzde 35'i, Türkiye'deki bütün kredilerin 3'de 1'i İstanbul'da kullanılıyor. Sanayi sektöründe çalışın her 6 işçiden biri İstanbul'da çalışıyor. İstanbul tarihine, kültürüne ve ekonomisine dikkatle bakılması gereken olağanüstü bir kent" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'a coğrafi açıdan bakıldığında tek olduğunu, ancak içine girildiğinde birden fazla İstanbul olduğunu söyledi.

"HER KUPON ARAZİYE BENİM OLSUN GÖZÜYLE BAKARSANIZ FARKLI BİR İSTANBUL YARATIRSINIZ"

Kılıçdaroğlu, İstanbul'un dünyanın en büyük rantlarını içinde barındırdığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Eğer İstanbul'a insan gözüyle bakar, insanların çıkarlarına hizmet eden bir İstanbul düşlerseniz farklı bakarsınız. Ancak her kupon arazinin satışına 'benim olsun' gözüyle bakarsanız farklı bir İstanbul yaratırsınız. Bizim gözümüzde İstanbul bir bütündür. Bütün İstanbul'da yaşanabilir standartları yaratmak istiyoruz. İstanbul büyük bir deprem yaşadı. Rahmetli Bülent Ecevit büyük kamu arazilerini toplama alanı olarak belirledi. Eğer bir deprem olursa insanlar buralarda toplanmalı ve yaralar buralarda sarılsın diye. Geçen zamanda bu arsaların büyük kısmı ranta teslim edildi. Bugün Allah esirgesin İstanbul'da bir deprem olsa toplanabilecek alan sayısı son derece sınırlıdır. İstanbulluların çevreyi katleden bir anlayışa prim vermemesi gerekir"

"İSTANBUL'UN TARİHİ SİLÜETİ YOK EDİLİYOR"

İstanbul'un tarihi siluetlerinin yok edildiğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Zeytinburnu'nda tarihi siluete etkisi nedeniyle hakkında 'tıraş' kararı verilen 16/9 kulelerinin, tarihi siluete saplanmış bir hançer gibi durduğunu söyledi.

Konuşmasında "Bana, dünyanın en çirkin binası hangisidir diye sorulsa Zeytinburnu'nda yükselen '16-9 gökdelenleri', derim" diyen Kılıçdaroğlu, "Orası daha önce TMSF'nin elindeydi. Dönemin başbakanının okuldan arkadaşı olan bir yandaşa verildi. Bir gecede emsal 1'den 2,5'a çıkarıldı. Olağanüstü imkanlar sağlanarak o gökdelenler oraya dikildi. 36 kat izin verildi. Sonra 'çok yüksek, tıraşlanması lazım' dendi. Tıraşlandı mı, hayır tıraşlanmadı. Açık ve net söylüyorum, o silueti bozan görüntüyü yıkmak sadece CHP iktidarında olur" ifadesini kullandı

"AK PARTİ DÖNEMİNDE 16/9 KULELERİ TIRAŞLANAMAZ"

Kılıçdaroğlu, Ak Parti döneminde16/9 kulelerinin tıraşlanamayacağını ileri sürerek, "O binalarda bir dairenin fiyatı 1 milyon ile 4 milyon arasında değişiyor. Peki bu binada kimlerin daireleri var onada bakmak lazım. AKP eski Bağcılar Belediye Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri ve eski sekreter yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı, Zeytinburnu Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı'nın bu kulelerde daireleri var. İşte bu nedenlerden ötürü bu kuleler tıraşlanamaz" diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NA SESLENDİ: "GÜCÜN YETİYORSA TRAŞLARSIN"

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Kılıçdaroğlu, "O binaları tıraşlayacak mısın, tıraşlamayacak mısın?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu, 'kadim şehirlerimizde dikey değil yatay mimariyi geçerli kılacağız' diyor. Kadim şehir neresi İstanbul. Madem ki dikey değil yatay mimariyi esas alacaksın o zaman işe başla bakalım. Sultanahmet'e hançer gibi saplanmış bir şekilde duruyor 16/9 kuleleri. Tıraşlayacak mısın, tıraşlamayacak mısın, Başbakan mısın, değilmisin seni bir görelim. Bunu yaparsan başbakansın, yapmazsan o koltukta oturuyorsun ancak tokmak senin elinde değil. Eğer gücün yetiyorsa tıraşlarsın. O zaman bende derim ki; gerçekten başbakansın. Tıraşlayamıyorsan başbakanlığın tartışma konusu olur" dedi.

YAYIN YASAĞINA TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşmasında 17 ve 25 Aralık operasyonlarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, 4 eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesine sert tepki gösterdi.

"SEN KİMLERE ARKA ÇIKIYORSUN"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "17 ve 25 Aralık'ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu gerçekleşti. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Sonunda bir soruşturma komisyonu kuruldu. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, 'Komisyonla ilgili olarak, yayın yasağı getirin'. TBMM'de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin diyor. ve mahkemeden karar çıkartıyor. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi. Sayın Cemil Çiçek bunu açıklar mısın? TBMM'nin görevi bu mudur? Senin görevin başka birşey. Senin görevin TBMM'nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen. Ayıp günah değil midir? Yaptığın iş doğru mudur acaba? Senin vicdanın buna el veriyor mu? Devlet soyulacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkı elinden alınacak, sen kalkacaksın hırsızların koruyucusu pozisyonuna kendini konumlandıracaksın. Bunu kabul etmemiz doğru değil. Böyle birşey olmaz. Bu yeni mi oldu? Geçmişte de buna benzer olaylar oldu. Ama hiçbir zaman TBMM Başkanları hırsızları korumak gibi bir pozisyonda kendilerini tutmadılar. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi.

Bölge Toplantısının birinci bölümü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla sona erdi. Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına kapalı olan ikinci bölümde partililerin taleplerini dinledi. Öte yandan toplantıda Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP'nin eski Genel Başkanları'ndan Altan Öymen ile son kurultayda genel başkanlık yarışına girdiği Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri yer aldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber) Kılıçdaroğlu: 16-9'u Tıraşlarsın, Ben de Derim Ki Bu Adam Gerçekten de Başbakandır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement