Geniş Haber///özgür Gündem Gazetesine Operasyon: 4 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber///özgür Gündem Gazetesine Operasyon: 4 Kişi Gözaltına Alındı

Geniş Haber///özgür Gündem Gazetesine Operasyon: 4 Kişi Gözaltına Alındı

Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesine polis operasyon düzenledi.

16.08.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesine polis operasyon düzenledi. Gazetenin Beyoğlu'nda bulunan binasında saat 17.00'da başlayan aramalar yaklaşık 6 saat sonra 23.00'da sona erdi. Operasyon sırasında polis gazetenin bulunduğu bina önünde güvenlik önlemleri aldı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Düzenlenen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Umut Tepe tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Özgür Gündem gazete binasına polis baskın düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan gazetenin yöneticileri olan 4 şüpheli gazete binasında gözaltına alındı. Gazete binasında yapılan aramada çok sayıda dijital ve yazılı evraka el konulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan aramalar sırasında polise mukavemet gösteren 20 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

PROTESTO ETTİLER

Polisin araması sırasında, bir grup toplandı. "Özgür basın susturulamaz" pankartı açan grup, slogan attı. Grup HDP ve HDK adına ortak bir basın açıklaması yaptı. Polis toplanan gruba dağılın uyarısı yaptı. Grup uyarının üzerine olaysız şekilde dağıldı. HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın da daha sonra gazete binasının önüne geldiği görüldü. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber///özgür Gündem Gazetesine Operasyon: 4 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement