Genkök'e Yeni Bilim Adamı Transferi - Son Dakika
Yerel

Genkök'e Yeni Bilim Adamı Transferi

Genkök\'e Yeni Bilim Adamı Transferi

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi GENKÖK’e yeni bir bilim adamı transferi yapıldı.

13.04.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi GENKÖK'e yeni bir bilim adamı transferi yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi Konferans Salonu'nda Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ve Kanadalı bilim adamı Prof. Dr. Feridoun Karimi- Busheri arasında sözleşme imzalandı. Artık Feridoun Karimi- Busheri yılda dört kez eğitim vermeye Erciyes Üniversitesi'ne gelecek.

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul yapılan protokol ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erciyes Üniversitesi'nde Busheri'nin eğitim vermesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Özkul; "Bu anlaşma ile birlikte Feridoun Karimi Busheri bizimle birlikte çalışmaya başlayacak. Feridoun Karimi Busheri'nin doktora çalışmalarının ardından yaptığı çalışmalara bakıldığında dikkat çekici çalışmaları var. Temel çalışma alanları kök hücre, kanser ve insan genetiği üzerinedir. Busheri üniversitemize her gelişinde iki üç hafta bizimle birlikte olacak. Kendisi ile birlikte araştırmalara katılacak bir çalışma grubu oluşturduk ve bu grubun akciğer kanserleri ile ilgili bir çalışması biterek TÜBİTAK'a gönderildi. Şuanda TÜBİTAK'tan sonuç bekleniyor. İnşallah bu anlaşma hem üniversitemize hem de ülkemize hayırlı olur" dedi.

Erciyes Üniversitesi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Feridoun Karimi Busheri; Erciyes Üniversitesi ile ilk tanışmasının altı yıl önce olduğunu, o dönemde Genom ve Kök Hücre Merkezi'nin yapılış aşamasında olduğunu dile getiren Busheri, altı yıl sonra tekrar geldiğinde bu merkezin çok büyük gelişme göstermiş olduğunu belirtti. Bu merkezde çalışmaktan mutluluk duyduğunu ve bu merkezin gelişimi için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Feridoun Karimi- Busheri hakkında özgeçmiş bilgisi de verildi. Özellikle kanser, kök hücre üzerine tamamlanmış ve devam eden çok sayıda çalışması olan Prof. Dr. Feridoun Karimi- Busheri'nin, akciğer kanseri tedavisinde kullanılacak kök hücre araştırmalarını hedefleyen ve kabul edilmiş olan 6 adet patentinin bulunduğu ifade edildi. Genom ve Kök Hücre Merkezi ile de TÜBİTAK'a başvurusu tamamlanmış bir projesinin olduğu, ayrıca Prof. Dr. Feridoun Karimi- Busheri'nin Kanada'da Alberta Universitesi'nde, Onkoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği görevinin yanı sıra, Amerika'da San Diego şehrinde bulunan NovaRx Şirketinde de Kök Hücre bölümünün müdürlük görevini yürüttüğü belirtildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genkök'e Yeni Bilim Adamı Transferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement