Dünyaca Ünlü Bilim Adamları Erciyes Üniversitesi'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünyaca Ünlü Bilim Adamları Erciyes Üniversitesi'nde Buluştu

Dünyaca Ünlü Bilim Adamları Erciyes Üniversitesi\'nde Buluştu

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, 1. Genom ve Kök Hücre Merkezi Danışma Kurul Toplantısı'na birçok önemli bilim adamının katıldığını açıkladı.

01.09.2014 13:38  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde (GENKÖK), uluslararası katılımlı 1. Genom ve Kök Hücre Merkezi Danışma Kurul Toplantısı'nın açılışı yapıldı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, GENKÖK Konferans Salonu'nda düzenlenen Danışma Kurul Toplantısı'nın açılışında, GENKÖK'ün kısa bir süre önce kurulmasına karşın büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

GENKÖK'ün alanında Türkiye'nin en büyük merkezi olduğunu ifade eden Keleştemur, şunları kaydetti:

"Burada genetik ve moleküler biyolojiyle ilgili bilimsel araştırmalar yapıldığı gibi tedavide kullanılacak ürünler de üretiliyor. Kök hücre merkezinde üretilen ürünler hastalarımızın tedavisinde kullanılıyor. Sadece Kayseri'de değil, Türkiye'nin diğer illerinde ve uluslararası alanda bu ürünlerin kullanılmasına başlıyoruz. Bununla ilgili yoğun çalışmalarımız devam ediyor."

Merkezin uluslararası akreditasyon işlemlerinin tamamlandığını anlatan Keleştemur, "Burada üretilen ürünlerin dünyada herhangi bir hastanede kullanılabilmesi mümkündür. Bu durum merkezimiz için çok önemli bir gelişme. Kısa bir süre içerisinde burası kendi alanında dünyanın önemli araştırma merkezlerinden birisi olacaktır" diye konuştu.

1. Genom ve Kök Hücre Merkezi Danışma Kurul Toplantısı'na çok önemli bilim adamlarının katıldığını dile getiren Keleştemur, şöyle devam etti:

"Danışma Kurulu'na Avustralya, ABD, Japonya ve Kanada gibi dünyanın önemli ülkelerindeki merkezlerden bilim adamlarını davet ettik. Bu bilim adamlarıyla yılda 1 veya 2 kez bir araya gelerek, gerek bu merkezle ilgili gerekse bilimin geleceğiyle ilgili toplantılar yapacağız. Merkezimiz artık dünyada tanınmaya başladı. Verimli toplantılar yapılacağına inanıyorum."

Keleştemur, GENKÖK'ten kök hücre satılmasıyla ilgili bir soruyu, "Öncelikli olarak Kafkas, Ortadoğu ve Balkan ülkeleri daha sonra da Avrupa ülkelerine satış planlıyoruz. Şu an Japonya ile anlaşma yapıyoruz. Bunlar çok önemli şeyler. Belli bir müddet sonra dünyada ihtiyaç duyulan her yere satabileceğiz" diyerek yanıtladı.

1. Genom ve Kök Hücre Merkezi Danışma Kurul Toplantısı 3 Eylül'de sona erecek. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünyaca Ünlü Bilim Adamları Erciyes Üniversitesi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement