Gerçeği Aratmayan Kapkaçcı Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Gerçeği Aratmayan Kapkaçcı Tatbikatı

Polis Teşkilatı'nın 169'uncu yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet alanında açılan sergi sırasında meydana gelen kapkaç olayı herkesi şaşırttı.

08.04.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis Teşkilatı'nın 169'uncu yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet alanında açılan sergi sırasında meydana gelen kapkaç olayı herkesi şaşırttı. Olayın Güven Timi tarafından düzenlenen bir mizansen olduğu dahasonra anlaşıldı. Çevredekiler, yakalanan sözde sivil giyimli kapkaççı polise "Utanmıyor musun?" diye bağırdı.

Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169'uncu yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Alanı'nda Kaeyseri polisinin çeşitli birimlerinde kullanılan ekipman ve aletlerin tanıtıldığı, sarhoş gözlüğü, simülasyon aracı, emniyet kemeri takmadığı için kazada camdan fırlayan insan maketlerinin yer aldığı sergi açıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, serginin trafik kazalarına, emniyet kemerine dikkat çekmek olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü Aydın, şöyle dedi:

"Bu sergide öne çıkarttığımız en önemli konu; trafiktir. Hız kontrolü, emniyet kemeri kullanımı konusunda eğitim çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Kayseri'de son 1 yıl içinde 149, 2014 yılının başından bu yana ise 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. O nedenle sergimizin ana temasını trafik konusu oluşturdu."

Sergiyi ziyaret edenler buradaki malzemelerde, canlandırmaları dikkatli izlerken, birden bir kadının "İmdaaat, çantamı aldılar" çığlığı duyuldu. Kapkaççı, kısa sürede, alandaki ayakkabı boyacısı, temizlik işçisi ve Milli Piyangocu gibi davranan sivil polisler tarafından yakalandı. Olayın, Polis haftası nedeniyle yapılan bir canlandırma olduğu, çantası alınan kadın ile yakalanan kapkaççı ile yakalayan piyangocu, ayakkabı boyacısı ve temizlik işçilerinin de Asayiş şubesi Güven timindeki sivil polisler olduğu anlaşıldı.

Bunun canlandırma olduğundan habersiz yaşlı bir kişi ile bir gencin kapkaççı rolündeki polise, "Utanmıyor musun, kadının çantasını almaya" diye bağırarak tepki gösterdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü personeli, Polis Şehitliğindeki törene katıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, 2011 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen polis memuru Mustafa Eyüb Darendelioğlu ile, 10 Mart'ta Kırşehir'in Mucur ilçesindeki trafik kazasında şehit olan polis memurları Resul Erdoğan Aydemir, Ünal Kayhan ve Ömer Aktaş'ın mezarlarına karanfil bırakıp, dua etti. Şehit polislerin yakınlarına bir kez daha başsağlığı diledi. Silah arkadaşları da şehitlerin mezarlarını ziyaret etti - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gerçeği Aratmayan Kapkaçcı Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement