Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı

Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 4 ilin katıldığı 7.4’lük deprem tatbikatında, binadan, göle, kuyudan, dağa bir çok alanda mahsur kalanlar gerçeği aratmayan tatbikatla kurtarıldı.

03.06.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4 ilin katıldığı 7.4'lük deprem tatbikatında, binadan, göle, kuyudan, dağa bir çok alanda mahsur kalanlar gerçeği aratmayan tatbikatla kurtarıldı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) Biriminin koordinasyonunda İl Sağlık Afet Planı (İLSAP) çerçevesinde Sivrice ilçesi eski boru fabrikası ile birlikte, dağlık alan ve gölde deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikata Elazığ, Muğla, Malatya ve Tunceli UMKE ekipleri, Elazığ'dan Kızılay, AFAD, amatör telsizciler, Medical Park, 112 Acil Komuta Merkezi, Elazığ Belediyesi İtfaiye ve Sivrice Belediyesi ekipleri katıldı.

Senaryo gereği yaşanan 7,4'lük deprem tatbikatına oluşan göçük bölgesine ilk önce gelen AFAD ekipler, arama, kurtarma çalışması yaptı. Ardından olay yerine sevk edilen UMKE ekipleri yaralıları enkaz altından çıkardı. Bu sırada depreme dağa tırmanış sırasında yakalanan ve düşerek yaralanan dağcıların bulunması için İl Jandarma Komutanlığına bağlı kokuya duyarlı arama kurtarma köpeği "Arben" bırakıldı. Arben'in bulduğu dağcılar, UMKE ekipleri tarafından dağdan iplerle indirilerek hastaneye kaldırıldı.

Hazar gölünde deprem sırasında alabora olan ve suya düşen 3 kişi de dalgıçlar tarafından kurtarıldı. Daha sonra meydana gelen kazada ve çıkan yangından mahsur kalanlara sağlık ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Başarı ile gerçekleştirilen tatbikat UMKE dağcılık ekibinin dağlık alanda Türk bayrağı açıp, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Tatbikatı Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Sağlık İl Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem, İlçe Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ile birlikte birçok kişi izledi.

2016 yılının ilk tatbikatını gerçekleştirdiklerini kaydeden Elazığ Sağlık İl müdürü İbrahim Halil Akkuş, "Çok şükür başarıyla gerçekleşti. Bu tatbikatımız için il dışından konuk ekipler de katıldı. Her hangi bir sıkıntı olduğunda ilimiz dışında bölgeden de destek gerekebiliyor. Bu anlamda Bingöl, Tunceli, Malatya ve Muğla UMKE, dağcılık birimlerinin de yer aldığı 126 personelimiz görev aldı. Dağdan, sudan, göçük altında kalanları kurtardık. 3 günlük yoğun bir çalışma ile kamp yapılarak organizasyon gerçekleşti ve başarılı oldu" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl: 2024 yılında yatırımlar için 439 milyon TL harcandı
    11:47 Bilecik Valisi Şefik Aygöl: 2024 yılında yatırımlar için 439 milyon TL harcandı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 2024 yılının ilk 3 ayında yatırımlar için 439 milyon 693 bin TL harcandığını açıkladı. Aygöl, 2024 yılında uygulanacak 225 adet proje yatırımının toplam tutarının 8 milyar 641 milyon 889 bin TL olduğunu belirtti.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor
    11:47 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı, mevsimsel sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınlarını önlemek için devriye faaliyetlerini sıklaştırıyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlar aracılığıyla ormanları sürekli olarak kontrol eden jandarma, yangınların erken aşamada tespit edilmesini sağlıyor. Vatandaşlar da orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriliyor.

  • MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi
    11:47 MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi

    "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi.

  • Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi
    11:45 Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi

    Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 217 okul ve çevresinde şüpheli şahıslar, araçlar ve metruk binalar kontrol edildi. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 221 okul servis aracı denetlendi ve kurallara uymayan 5 araca ceza kesildi.

  • Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi
    11:44 Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi

    Burdur'da yapılan yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi'nin başkanlığına Levent Tokmaker seçildi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan gizli oylama sonucunda, Milliyetçi Hareket Partisi Tefenni Meclis Üyesi Levent Tokmaker, 27 oydan 14'ünü alarak İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

  • Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu
    11:43 Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu

    Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig'in kalan 6 haftalık bölümü için futbolcularına uyarılarda bulunarak, oyuna ve disipline sadık kalan bir takım istediğini belirtti. Avcı, oyuncularıyla yapacağı durum değerlendirmesinde üçüncülük avantajını iyi kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, ciddiyetin ve dikkatin önemini belirtti. Trabzonspor, kalan 6 haftada üçüncülüğünü koruyarak sezonu tamamlamayı hedefliyor.

  • Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi
    11:43 Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi

    Tekirdağ'da polis ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda Ayaspaşa Mahallesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığını tespit etti. O.D. isimli şahsa ait ikamette yapılan aramada 336 adet uyuşturucu hap ve 12.5 gram bonzai maddesi ele geçirildi. O.D. gözaltına alındı.

  • Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar
    11:42 Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, doktor arkadaşı ile balkonda tartışan sağlık memuru, 3. kattan kendini boşluğa bıraktı. Talihsiz adam hayatını kaybederken, arkadaşının ardından atlayan kadın doktor ise yaralandı. Olayın detayları inceleniyor.

  • Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu
    11:41 Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu

    Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca köyünde yaşayan 80 yaşındaki alzaymır hastası Hüseyin Tilki, dün gece evinden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Tilki'nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement