Gercüş Kaymakamlığından Suriyeli 59 Aileye Yardım - Son Dakika
Güncel

Gercüş Kaymakamlığından Suriyeli 59 Aileye Yardım

Gercüş Kaymakamlığı, Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gercüş ilçesine yerleşen 59 Suriyeli aileye 59 bin lira nakdi yardım yapıldı.

07.10.2016 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gercüş Kaymakamlığı, Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gercüş ilçesine yerleşen 59 Suriyeli aileye 59 bin lira nakdi yardım yapıldı.

Gercüş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ülkelerindeki iç savaştan kaçan 59 ailenin ilçeye yerleştiğini söyledi.

Vakıf olarak 59 aileye, aile başına bin lira yardımda bulunduklarını ifade eden Şahin, bunun dışında iki ayda bir her aileye 300 lira nakdi yardımlarının devam ettiğini belirtti.

İlçeye bağlı köylerde ikamet eden yoksul ailelere yönelik nakdi yardımlarda da bulunduklarını dile getiren Vakıf Müdürü Şahin, "Vakfın parasal durumuna göre 2016 yılı içerinde 6 milyon 591 bin 579 lira yardım dağıtılmıştır. Bunun yanında Nusaybin, Cizre ve İdil ilçelerinde çıkan terör olayları nedeniyle ilçeye göç eden 228 aileye de toplam 200 bin lira nakdi yardım yapılmıştır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gercüş Kaymakamlığından Suriyeli 59 Aileye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement