Gercüş'te 40 Bin Fıstık Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gercüş'te 40 Bin Fıstık Fidanı Dağıtıldı

Gercüş'te, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Siirt Fıstığı" projesi kapsamında çiftçilere 40 bin fıstık fidanı dağıtıldı.

25.11.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gercüş'te, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Siirt Fıstığı" projesi kapsamında çiftçilere 40 bin fıstık fidanı dağıtıldı.

Gercüş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Kaplan, yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilk etapta ilçe merkezi ve köylerde yabani fıstık ağaçlarına Siirt fıstığının aşılandığını söyledi.

Projenin ikinci etabında ise Siirt Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanlığı'ndan temin ettikleri 40 bin fıstık fidanını çiftçilere dağıttıklarını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yine eş zamanlı olarak ilçemize Siirt'teki birlikten gelen üç kişi, fıstık ağaçlarını budayarak, vatandaşlara budama yöntemi hakkında eğitim verdi. Projenin finansmanını Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği üstlendi. Gelecek yıl ağaçların aşılanmaya hazır hale getirilmesini amaçladık. Çiftçiler budama yaptığında gelecek yıl aşılamamız çok daha verimli olacak. Dağıttığımız fidanları vatandaşlarımız bahçelerine dikti."

Kaplan, Siirt fıstığı üretilmesinin ilçenin ekonomisini canlandıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gercüş'te 40 Bin Fıstık Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement