Gercüş'te Biber Ekimine Destek - Son Dakika
Yerel

Gercüş'te Biber Ekimine Destek

Gercüş Ziraat Odası ve GAP TEYAP'ın çiftçi örgütleri merkezli çoğulcu yayım modeli kapsamında Gercüş'teki çiftçilere yüzde 70 biber fide ve sulama desteği verildi.

13.05.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gercüş Ziraat Odası ve GAP TEYAP'ın çiftçi örgütleri merkezli çoğulcu yayım modeli kapsamında Gercüş'teki çiftçilere yüzde 70 biber fide ve sulama desteği verildi.

Gercüş Ziraat Odası ve GAP TEYAP'ın beraber yürüttüğü proje kapsamında Yassıca Köyü'nde 10 dönümlük biber demonstrasyonunda fide dikimine başlandı.

GAP TEYAP Bitki Uzmanı Sabahattin Tüzün, yaptığı açıklamada pilot bölge olarak seçilen Gercüş'teki çiftçilere fidelerin ekimi, ilaçalama, gübreleme eğitimi vererek ve Biber Demonstrasyon'u kurduklarını söyledi.

Tüzün, "Başlanan projeye 36 bin fide ve sulama desteği verildi. İyi bir sonuç vermesi için çiftçilere sürekli yerinde eğitim veriyoruz. İnşallah çiftçilerimiz için hayırlı olur" dedi.

Çiftçi Yusuf Açık ise, GAP TEYAP ve Gercüş Ziraat Odası'ndan uzmanaların sürekli yanlarına gelip kendilerini bilgilendirdiklerini ve yardımcı olduklarını söyledi.

Aldığı destek üzerine sebzecilikle uğraşmaya başladığını dile getiren Açık, şöyle konuştu:

"Yaptığı başvuru üzerine yüzde 70 oranında destek verdiler. Ben de burayı sebze tarlası yaptım. Şuan biber fidesi ekiyoruz ve 40 Suriyeli vatandaşla burada birlikte çalışıyoruz. Biz çok memnunuz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gercüş'te Biber Ekimine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement