Gercüş'te "Ginger"Li Zabıta Denetimi - Son Dakika
Güncel

Gercüş'te "Ginger"Li Zabıta Denetimi

Batman'ın Gercüş ilçesinde zabıta, denetimlerinde ginger bisiklet kullanıyor.

17.11.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELMAN TÜR - Batman'ın Gercüş ilçesinde zabıta, denetimlerinde ginger bisiklet kullanıyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile Gercüş Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçede hizmetler artarak sürüyor.

Belediyede görev yapan 2 zabıtanın denetimini daha iyi yapabilmesi için 2 ginger bisiklet satın alındı. "Ginger"li zabıtaları ilk kez gören vatandaşlar, ilk anda büyük şaşkınlık yaşadı.

Zabıta memnun

Zabıta Ramazan Özsunar, 25 yıldır belediyede çalıştığını belirterek, "Ginger sayesinde rahat dolaşıp, işimizi yapabiliyoruz. Allah kaymakamımızdan razı olsun. Denetimlerimizi artık daha erken yapacağız." dedi.

Zabıta Kasım Aydemir de daha önce yaya olarak görev yaptığını dile getirerek, "Ginger sayesinde işimizi kısa sürede yapıyoruz." ifadesini kullandı.

"Çok şaşırdım"

İlçe sokaklarında ilk defa "ginger" ile karşılaşan ilçe sakinleri ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bölgede ilk defa ginger bisiklet gördüğünü belirten Ercan Ercüment, "Çok gurur verici bir tablo. Ülkemizin ve bölgemizin gelişmesi bizim için çok güzel bir şey. Gerçekten çok şaşırdım ve gurur duydum." şeklinde konuştu.

Belediyeye yapılan görevlendirmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlardan Mehmet Kaya, "Kaymakamımız çok çalışkan, su sorunumuzu giderecek. Ginger da çok güzel oldu." diye konuştu.

"Amacımız milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunmak"

Belediyeye görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, el birliğiyle ilçeye bölgenin en modern ilçesi yapana kadar aralıksız olarak çalıştıklarını söyledi.

İlk olarak günde sadece 2 saat verilen su sorununu gidermek ve Kırkat göletine akan kanalizasyon suyunu önlemek için çalışma başlattıklarını kaydeden Koç, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile arıtma tesisi yapmak için kısa sürede proje hazırladıklarını aktardı.

Belediyeye, itfaiye ve iki ilaçlama aracı kazandırdıklarını anlatan Koç, bozuk yol ve kaldırımları onararak vatandaşın şikayetlerini giderdiklerini belirtti.

Kaymakam Koç, amaçlarının milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunmak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İlk yaptığımız işlerden biri asfaltlama çalışmalarımızı yenilemek oldu. Türkiye Belediyeler Birliği belediyemize yeni bir itfaiye tahsis etti. Bunun dışında su ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. İller Bankasının da desteği ile önümüzdeki hafta ihale gerçekleştireceğiz. Yazın ise su ve kanalizasyon sistemini yenileyeceğiz."

Belediyeyi teknolojik imkanlardan da yararlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Koç, "Belediyemizde 2 zabıtamız var. Daha verimli çalışmaları için onlara modern hayatın sunduğu ginger aldık. Ginger ile daha rahat esnafı ve pazarı denetliyorlar. Bölgede ilk olduğu için halkın da ilgisini çekti." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gercüş'te 'Ginger'Li Zabıta Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


Advertisement