Gercüş Ziraat Odası Üzüm Festivali İçin Proje Hazırladı - Son Dakika
Yerel

Gercüş Ziraat Odası Üzüm Festivali İçin Proje Hazırladı

Gercüş Ziraat Odası Üzüm Festivali İçin Proje Hazırladı

Üzümü ile meşhur olan Batman’ın Gercüş ilçesinde, ilk kez üzüm festivali düzenlenmesi için Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı proje hazırlayıp Batman Valiliği’ne sundu.

16.04.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üzümü ile meşhur olan Batman'ın Gercüş ilçesinde, ilk kez üzüm festivali düzenlenmesi için Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı proje hazırlayıp Batman Valiliği'ne sundu.

Ziraat Odası olarak ilçede üzüm festivali düzenlenmesi için Kalkınma Bakanlığı'na verilmek üzere proje hazırladıklarını belirten Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, ilçede 80 bin dönümlük bağ alanı ve ortalama 250 bin ton uzum rekoltesine sahip bir ilçeye sahip olduklarını söyledi. İlçeyi ve üzümü tanıtmak için festival yapacaklarını belirten Öner, "Meşhur mazrone üzümüyle ve üzümden elde edilen pekmez, bastık, cevizli sucuk gibi lezzetiyle bilinen bir ilçeyiz. Ancak uzun zamandır tescillenmesi ve tanıtımı ile pazarlanmasıyla ilgili olarak çalışmalar yürürken çeşitli kurumlara ve AB'ye projeler hazırlayarak hem üzümün tescillenmesi hem pazarlanması ve tanıtılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Şimdi işe üzümün ve ilçemizin tanıtılması için ilk kez Gercüş üzüm festivali düzenlemeyi planlanmaktayız. SODES kapsamında hazırladığımız projemiz kabul olursa ilçede 3 gün sürecek üç gün boyunca konserler verilerek festival yapacağız. Gercüş üzümünün tanıtılması ve pazarlanması için stantlar hazırlanacak, yarışmalar, etkinlikler ve paneller düzenlenecek çeşitli araştırma istasyonları üniversitelerden yetkililer davet edilip üreticiler pazarlama yetiştirme ve besleme hakkında seminerler verilecek. En önemlisi ise Gercüş halkı bundan sonra yılda 1 kerede olsa gelip ilçelerini ziyaret edecek ve ilçeye dışarıdan gerek yerli gerekse yabancı turistler gelecek böylelikle hem etkinlik, hem pazarlama hem ilçemiz ve ürünlerimiz tanınmış olunacak. Bütün bunlarla beraber ilçemiz ekonomik olarak da güçlenmiş olacak" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gercüş Ziraat Odası Üzüm Festivali İçin Proje Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement