Gergedan Böceğini Teslim Alacak Yetkili Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Gergedan Böceğini Teslim Alacak Yetkili Bekliyor

Gergedan Böceğini Teslim Alacak Yetkili Bekliyor

Türkiye’nin değişik noktalarında da görülen, Latince ismi ‘oryctes nasicornis’ olan gergedan böceğinden Muğla’nın Ula ilçesinde de bulundu.

06.07.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin değişik noktalarında da görülen, Latince ismi 'oryctes nasicornis' olan gergedan böceğinden Muğla'nın Ula ilçesinde de bulundu. Böceği daha Türkiye gündemine gelmeden önce evinin bahçesinde bulan Ulalı boyacı Bülent Turan, gergedan böceğini alması için aradığı yetkililerden haber bekliyor.

Türkiye'de ilk olarak Hakkari Yüksekova'da keşfedilen ve ardından tüm Türkiye'de doğal ortamda rastlanan gergedan böceğinin kabuğunda bulunan keratin maddesi kimya, kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanıldığı için değerinin yüksek olduğu açıklanırken, yurt dışı piyasa değerinin ise 90 bin dolara kadar alıcı bulduğu iddia ediliyor. Ula ilçesinde geçtiğimiz hafta Çarşamba günü evinin bahçesinde gördüğü gergedan böceğini şekil olarak ilginç bulan Bülent Turan isimli vatandaş, böceği çok yavaş hareket ettiğini görünce bir kova içine koyarak su ve yeşil yaprak verdiğini söyledi. Turan, "Ben bu böceği bulduğumda gergedan böceği olduğunu bilmiyordum. Bahçemde yeşilliklerin içinden kapının önüne doğru gelirken gördüm. Enteresan bir görünüşü olduğu için 20 kiloluk bir kovanın içine koydum. Aradan üç gün geçti. Basında haberler çıktıktan sonra gergedan böceği olduğunu söylediler. Böceği bakmaları ve ilgilenmeleri için birçok kişiyi aradım. Mademki soyu tükeniyor, yetkililerin gelip bakmalarını istedim. Maalesef hafta sonu olduğu için kimse ilgilenmedi. Diyorlar ki, piyasa değeri 90-100 bin dolar diyorlar. Kesinlikle parasını düşünmüyorum. Mademki soyu tükenmekte, yetkililerin böcek ölmeden gelip almalarını istiyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gergedan Böceğini Teslim Alacak Yetkili Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement