Geri Döndüler! - Son Dakika
Spor

Geri Döndüler!

Geri Döndüler!

NBA'de play-off maçları heyecanı tam gaz devam ederken, ilk maçlarından mağlubiyetle ayrılan Indiana Pacers ile Toronto Raptors serilerinde dengeyi buldular.

23.04.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA'de konuk ekiplerin zaferiyle başlayan iki Doğu Konferansı serisine ikinci maçlar sonrası denge geldi. Indiana Pacers, Atlanta Hawks'ı, Toronto Raptors da Brooklyn Nets'i evlerinde devirerek serileri 1-1'lik eşitliğe getirdiler ve deplasman seferi öncesi biraz olsun toparlanmayı bildiler.

Pacers geri döndü!

Sezonun en büyük şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilmesine karşın son dönem formuyla hakkında ciddi soru işaretleri doğmasına neden olan Indiana Pacers, ilk play-off galibiyeti ile biraz olsun nefes aldı. Doğu Konferansını ilk sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, serinin ikinci maçında Atlanta Hawks'a şans tanımadı ve 101-85'lik skorla seriyi 1-1'e getirdi.

Bankers Life Fieldhouse'un ev sahipliği yaptığı maça da tutuk bir başlangıç yapan Pacers, ilk çeyreği 26-21 geride tamamladı. Hawks adına Paul Millsap'ın 9 sayı attığı ilk periyodun ardından oyun ritmini az da olsa sağlayan Pacers, Paul George'un çabalarına kenardan çok etkili gelen Luis Scola'nın da performansını etkileyince bir ara 11 sayıya kadar çıkan farkı devre arasına girerken, 52-48 ile 4'e kadar düşürdü.

İkinci yarıda ise bambaşka bir Pacers vardı sahada… Rakibine çeyrek sonuna kadar sadece 13 sayı atma imkanı tanıyan ev sahibi, George'un tek başına 8 sayı ürettiği çeyrekte Hill başta olmak üzere çok sayıda farklı isimden skor desteği bularak, son 12 dakikaya 79-65 önde başlama hakkını elde etti. Rakibine ilk 3 dakikasında sayı atma şansı tanımadığı son periyotta Hill, George ve Scola ile üretime devam eden Pacers, bitime 6.40 kala farkı 26 sayıya kadar çıkarırken, son bölümlerini sorunsuz tamamladığı maçı 101-85 kazanarak, seriyi Atlanta seferi öncesi 1-1'e getirdi.

Pacers'ta George 27 sayı, 10 ribaunt ve 6 asistle kendisinden beklenen performansı nihayet ortaya koyarken, Scola 20, Hill de 15 sayı ile maçın diğer kahramanları oldular. Hawks'ta ise 15'i ilk yarıda olmak üzere Millsap 19 sayıyla takımını sırtlamaya çalışırken, Jeff Teague 15 sayı, 5 ribaunt ve 4 asist istatistiklerinde kaldı.

Raptors seriye tutundu

Gecenin sonucu merakla beklenen diğer mücadelesinde ise Toronto Raptors kendisinden beklenen hamleyi geç de olsa yaptı ve ilk maçta kaybettiği Brooklyn Nets'e evinde bu kez acımayarak, 100-95'lik skorla New York'ta devam edecek seri öncesi durumu 1-1 yaptı ve yarı final için umudunu korudu.

Air Canada Centre'da oynanan maçın ilk çeyreği karşılıklı basketlerle geçerken, Raptors geleneksel skorerleri yerine genç oyuncusu Valanciunas ile etkili gözüktü. Litvanyalısının 8 sayıyla oynadığı ilk çeyreği 21-19 önce geçen Raptors, Mirza Teletovic'i durduramasa da, devre boyunca Kevin Garnett ve Deron Williams'ın 7'şer, son maçın kahramanlarından Paul Pierce'ın da 1 sayıda kalmasını iyi değerlendirdi ve Demar DeRozan ile Vasquez'i devreye sokarak, soyunma odasına 45-39 önde döndü.

Maçın ikinci yarısı ise Nets'in geri dönüşüne sahne oldu. Shaun Livinston'ın devreye girdiği, Joe Johnson'ın da 12 sayı sığdırdığı çeyrekte oyunun kontrolünü ele geçiren Nets, Kyle Lowry'nin etkisiz kaldığı gecede son periyoda 66-64 önde girdi. Ancak son çeyrekte Nets bir oyuncuyu durduramamasının bedelini ödedi. O ana kadar sadece 13 sayı üretebilen DeRozan, 12 dakikaya 17 sayı sığdırırken, takımın diğer skorerlerinden de desteği ile bitimine 3.48 kala 83-83 ile dengeye gelen oyunda Raptırs skor üstünlüğünü ele geçirdi. DeRozan'ın son bölümlerde kullandığı serbest atışları da kusursuzca değerlendirmesiyle maçı 100-95 kazanan Kanada ekibi, böylece seriyi 1-1'e getirdi.

Raptors'ta DeRozan 30 sayıyla geceye damga vururken, Valanciunas 15 sayı, 14 ribauntla double-double yaptı. Amir Johnson'ın da 16 sayı, 9 ribauntla tamamladığı maçta forma giyen 8 oyuncudan 6'sı çift haneli skor üretmeyi bildi. Nets'te ise Johnson'ın 18, Deron Williams'ın 15, Teletovic'in 14 ve Garnett'in 13 sayısı sonucu değiştirmek için yeterli olmadı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Geri Döndüler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı
    16:54 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Bilecik'te başladı. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var
    16:34 Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türk futbolun geleceğinden umutsuz olduğunu belirterek, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı olduğunu söyledi. Belözoğlu ayrıca, Türk futbolunda yapılması gereken değişiklikler ve Beşiktaş ile yapacakları Türkiye Kupası maçları hakkında da görüşlerini paylaştı.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:15 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın toplantısı, Antalya'da gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü bisikletçilere ev sahipliği yapacak organizasyonda 14 ülkeden 25 takım, 175 bisikletçi pedal çevirecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    16:09 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Yarın Antalya'da başlayacak 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2024) tanıtım toplantısı yapıldı.


Advertisement