Geri Dönüşümlü Atıklar Ülke Ekonomisine Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Geri Dönüşümlü Atıklar Ülke Ekonomisine Kazandırılıyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kabak: "5 yıl boyunca yaptığımız çevresel çalışmalarla geri kazanım bilincini geliştirip, disiplinli çalışmayla da hedefimize ulaştık"

23.05.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Belediyesi, geri kazanılabilir atıkları toplayarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle statüsü kazanarak Fethiye Belediyesi sınırları içine alınan 6 beldede, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri geri kazanılabilir atıkları toplamaya başladı.

Mahalle statüsü kazanan Ölüdeniz, Göcek, Çiftlik, Karaçulha, Çamköy ve Yeşilüzümlü'de güneş ve elektrik enerjisiyle çalışan 24 çevreci bisiklet ve 8 toplama aracı ile hizmet veren belediye, çöplerden ayrı olarak biriktirilen pet şişe, kağıt, karton, plastik, metal gibi geri kazanılabilir atıkları topluyor.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıldır yaptıkları çevresel çalışmalarla geri kazanım bilincini geliştirip, disiplinli çalışmayla da hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Vatandaşlardan çevresel değerlere sahip çıkılmasını isteyen Kabak, şöyle konuştu:

"Biz üzerimize düşeni tüm gayretimizle yapmaya çalışıyoruz. Yeni hizmet bölgelerinin Fethiye Belediyesi bünyesine dahil olması ile ekibimizi ve araç filomuzu güçlendirdik. Hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızın da desteğiyle yeni katılan bölgelerde de toplama ve ayırma çalışmalarının adım adım artıracağız." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geri Dönüşümlü Atıklar Ülke Ekonomisine Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement