Germencik Belediye Başkanı Akın 'Hodri Meydan' Okudu - Son Dakika
Yerel

Germencik Belediye Başkanı Akın 'Hodri Meydan' Okudu

Germencik Belediye Başkanı Akın \'Hodri Meydan\' Okudu

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 8 Mart günü yaşanan gerilim ve sonrasında çıkan haberlerin ardından makamında basın toplantısı düzenleyip açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ve ASKİ yönetimini eleştirdi.

10.03.2016 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 8 Mart günü yaşanan gerilim ve sonrasında çıkan haberlerin ardından makamında basın toplantısı düzenleyip açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ve ASKİ yönetimini eleştirdi. Verdiği önergelerin kamuoyuna kasıtlı olarak yanlış şekilde aksettirildiğini ve Aydın'ın Büyükşehir olmasından sonra bir çok uygulamanın kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu iddia eden Germencik Belediye başkanı Ümmet Akın, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu agresif ve güç zehirlenmesi içine girmiştir. Kendisi ile istediği yerde istediği zaman açık oturuma hazırım. Aydın yanlış yönetiliyor" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak makamında basın toplantısı düzenleyen Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, "8 Mart Salı günü gerçekleştirilen Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının son bölümünde katı atık bedellerinin ASKİ su faturalarına yansıtılması ile ilgili önergem sonrasında yaşananlardan dolayı vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Mecliste yapmış olduğunu açıklamalar kamuyu milyonlarca liralık zarara uğratma suçunun itirafı niteliğindedir. Basına yansıyan açıklamalar tamamen gerçek dışı, siyasi şov amaçlı söylemlerden ibarettir. Konunun yasal takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyerek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Açıklamasına "Biz hiçbir zaman vatandaşımıza ek yük getirecek bir önergenin altına imza atmayız" sözleri ile sürdüren Germencik Belediye başkanı Ümmet Akın konuşmasının devamında "Bizim Büyükşehir'den talebimiz, ilçe halkımızın hakkı olan ve gasp edilen paraların ilçemize hizmet etmek üzere Belediyemize verilmesidir. Kaldı ki bu yasal bir zorunluluktur. Biz daha önce de su ücretlerinin düşürülmesi ile bir teklif sunmuştuk. Halen bu teklifimiz geçerlidir. Bizim talebimiz su ücretlerini; Evsel katı atık ücreti oranında düşürülsün, ilçe Belediyelerinin hakkı olan katı atık ücretleri toplanarak ilçe halkımızın hizmetine sunulmasıdır. Sonuç itibariyle bizim talebimiz gayet açık ve net olup vatandaşlarımıza faturalarında ek bir maliyet getirmeyecek aksine vatandaşımıza hizmet için kullanılacak olan bedelin ilçe belediyelerince kullanılmasından ibarettir. Türkiye'de birçok büyükşehir belediyelerinde bu uygulama sorunsuzca yürütülmektedir" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Germencik Belediye Başkanı Akın 'Hodri Meydan' Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement