Germencik'te Jeotermal Mitingi - Son Dakika
Yerel

Germencik'te Jeotermal Mitingi

Germencik ilçesinde, jeotermal elektrik santrallerinin bölge tarımını ve insan sağlığını olumsuz etkilediği iddiasıyla miting düzenlendi Jeotermal elektrik santrallerinin bölge tarımını ve insan sağlığını olumsuz etkilediği iddiasıyla Aydın Ziraat Odası, Aydın Tabip Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi tarafından "İncirime Zeytinime Dokunma, Geleceğimi Karartma" sloganıyla Germencik Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapıldı.

22.03.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Germencik ilçesinde, jeotermal elektrik santrallerinin bölge tarımını ve insan sağlığını olumsuz etkilediği iddiasıyla miting düzenlendi

Jeotermal elektrik santrallerinin bölge tarımını ve insan sağlığını olumsuz etkilediği iddiasıyla Aydın Ziraat Odası, Aydın Tabip Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi tarafından "İncirime Zeytinime Dokunma, Geleceğimi Karartma" sloganıyla Germencik Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapıldı.

Aydın Ziraat Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, mitingde yaptığı konuşmada, jeotermal enerji santrallerinin, tarıma ve insan sağlığına zarar verdiğini ileri sürdü.

"Dağlarından yağ, ovalarından bal akan" olarak anılan Aydın'da, üreticiler olarak Aydın'ın "dağ ve ovalarından zehir akan yöre" durumuna düşmesini istemediklerini dile getiren elektrik santrallerinin tarım ürünlerine zarar verdiğini, Büyük Menderes Nehri'ni kirlettiğini savundu.

Barış, havzada 1 milyon dekar tarım arazisinin, jeotermal tehdidi altında olduğunu öne sürerek, konuyla ilgili ciddi tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın ise son 3 yılda Türkiye'de kanserden ölenlerin oranı yüzde 18'ken, Aydın'da bu oranın yüzde 42 düzeyinde olduğunu iddia etti.

Jeotermal enerji santrallerinin insan sağlığına uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini belirten Aydın, "Aydın'da jeotermal santralleri için gerekli düzenlemenin yapılması, yeni açılacak olanlara da ruhsat verilmemesi gerekiyor. Aydınlılar olarak bunu hep birlikte başaracağız" dedi.

Mitinge, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Germencik'te Jeotermal Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement