GÜRİŞ, Germencik'te Jeotermal Teknisyeni Yetiştirecek - Son Dakika
Güncel

GÜRİŞ, Germencik'te Jeotermal Teknisyeni Yetiştirecek

Türkiye'de 1958 yılında kurulan ilk jeotermal firması olan GÜRİŞ, Germencik'te yaptıracağı Meslek Yüksek Okulunda jeotermal teknisyeni yetiştirecek.

07.03.2016 00:19  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

GÜRİŞ Genel Müdürü Ali Karaduman'ın açıklamaları

şirketten görüntüler Türkiye'de 1958 yılında kurulan ilk jeotermal firması olan GÜRİŞ, Germencik'te yaptıracağı Meslek Yüksek Okulu'nda jeotermal teknisyeni yetiştirecek.

GÜRİŞ Genel Müdürü Ali Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Germencik'te önemli bir yatırımla 162.3 megavat elektrik üreterek Avrupa'nın ikinci, dünyanın sayılı jeotermal firması olma özelliğini taşıdıklarını belirterek, inşaatına başladıkları Meslek Yüksek Okulunda jeotermalle ilgili teknisyenlerin yetişeceğini ifade etti.

Amaçlarının jeotermal tesislerde çalışacak teknisyenleri dört dörtlük yetiştirmek olduğunu belirterek, "Ben de vaktimi ona göre ayarlayarak üniversitede öğrencilere ders vereceğim. Seracılık faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız sürüyor. Burada Germencik Sera Organize Sanayi Bölgesini kurup Germencik Belediyesinin desteğiyle Sera Sanayi Bölgesini yatırımcılara açmak istiyoruz. Bu seralarda çalışacak genç arkadaşlar da yine bu okulda eğitimlerini alacaklar. Okuldaki teoriyi pratik haline burada dönüştürecekler" dedi.

Karaduman, Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek okulun 50 derslikli olacağını bildirdi.

GÜRİŞ, Germencik\'te Jeotermal Teknisyeni Yetiştirecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜRİŞ, Germencik'te Jeotermal Teknisyeni Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement