Germencik'te Öğrenciler Vurmalı Çalgılarla Şenlendi - Son Dakika
Güncel

Germencik'te Öğrenciler Vurmalı Çalgılarla Şenlendi

Germencik\'te Öğrenciler Vurmalı Çalgılarla Şenlendi

Germencik'te öğrenciler vurmalı çalgılarla şenlendiAYDIN'ın Germencik İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Okullararası Vurmalı Çalgılar Festivali, ülkenin çeşitli kentlerinden öğrencileri ağırladı.

12.05.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Germencik'te öğrenciler vurmalı çalgılarla şenlendi

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Okullararası Vurmalı Çalgılar Festivali, ülkenin çeşitli kentlerinden öğrencileri ağırladı. Vurmalı çalgılardan oluşan müzik aletleriyle sunulan şölende, öğrenciler doyasıya eğlendi.

Germencik'in Ortaklar Fen Lisesi'nin geçen yıl başlattığı Vurmalı Çalgılar Festivali, bu yıl da ülkenin çeşitli kentlerinden öğrencileri konuk etti. İkincisi düzenlenen şenliği; Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, MHP'li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın yanı sıra daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Festivale İstanbul, Bartın, Konya, Batman, Balıkesir, İzmir, Diyarbakır ve Aydın'dan 10 okuldan katılım olduğu belirtildi. Şenliğe İstanbul'dan katılan 'Bremen Mızıkacıları' adlı engelli grup, darbuka ve tef ağırlıklı müzik aletleriyle sergilediği gösteri adeta büyüledi. Engelliler haftası olması dolayısıyla festivale katılan grup, festivalde 248'inci gösterilerine imza attıklarını söyledi. Diyarbakır'dan katılan öğrenciler ise renkli gösterileriyle izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı. Işıklı davul ve teflerle gecenin yıldızı olan öğrenciler, programın en iyileri arasında yer aldı. Festivalin finalinde ise ev sahipliği yapan Ortaklar Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Ramazan Erdoğan önderliğinde 100 öğrencinin aynı anda yaptıkları gösteri ise izleyenler tarafından tam not aldı. Okul Müdürü Bünyemin Aras festivalin gelecek yıllarda da genişleyerek süreceğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Germencik'te Öğrenciler Vurmalı Çalgılarla Şenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement