Gess Fuar ve Konferansları" Türkiye'de Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Gess Fuar ve Konferansları" Türkiye'de Düzenlenecek

Dersliklerdeki eğitim ve öğretimin kalitesini artırmayı amaçlayan GESS (Global Educational Supplies and Solutions) Fuar ve Konferansları, Türkiye'de de düzenlenecek.

14.12.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dersliklerdeki eğitim ve öğretimin kalitesini artırmayı amaçlayan GESS (Global Educational Supplies and Solutions) Fuar ve Konferansları, Türkiye'de de düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Londra merkezli Tarsus Group arasında, GESS Fuar ve Konferansları'nın Türkiye'de düzenlenmesi için protokol imzalandı.

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, imza töreninde yaptığı konuşmada, 2010'da başlatılan "FATİH Projesi"nin, bugün kapasite ve kapsam bakımından dünyanın en gelişmiş algoritmasıyla çalışan dijital eğitim hamlesi haline geldiğini söyledi.

Eğitimde teknolojiyi yararlı kılıp, eğitim ve öğretimi, teknolojinin geldiği son nokta ile buluşturmak istediklerini anlatan Tırnakçı, dünyada önemli bir konuma ulaşan FATİH Projesi'nin tanıtımını çok önemsediklerini aktardı.

Tırnakçı, imzaladıkları protokolü bu anlamda çok önemsediklerini dile getirerek, "Protokolle, programa vereceğimiz desteğe ilişkin usul ve esaslar ile tarafların hak ve yükümlülüklerini belirleyeceğiz. GESS için Türkiye'nin seçilmiş olması bizim için mühimdir. Program kapsamında düzenlenecek konferanslarla, FATİH Projesi'nin ayrıntılı olarak uluslararası platformda tanıtılma imkanı sağlanmış olacak. Bu yolla yeni işbirlikleri oluşturma imkanı da elde etmiş olacağız." dedi.

Düzenlenecek fuarlarda eğitim teknolojileri alanındaki ürünlerin sergilenmesiyle piyasanın hareketlendirilmesini ve ülke ekonomisine katkı sağlanmasını da hedeflediklerini ifade eden Tırnakçı, "Türkiye'de ve dünyada eğitimin yeni yolu teknoloji taşları ile döşenmektedir. Biz de eğitimimizin önünü açmak için bu yolda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. GESS Türkiye'nin de bu adımlardan biri olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

GESS Fuar ve Konferansları

Daha önce Dubai, Endonezya ve Meksika'da düzenlenen GESS Fuar ve Konferansları, eğitim alanında dünya çapında fark yaratanları buluşturacak. Organizasyonun İstanbul ayağında, okullardaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması amacıyla, öğretmenlerin daha iyi eğitim vermelerine ve öğrencilerin daha etkin şekilde öğrenmelerine yardımcı olacak kapsamlı ürün, teknoloji ve çözümler ilk kez bir araya gelecek.

Fuarla eş zamanlı düzenlenen ve tüm içeriklerin ücretsiz olduğu etkinliklerde ise programlamadan kanıta dayalı eğitime, dijital ve interaktif teknolojiden robotik ve 3 boyutlu baskı gibi konular ele alınırken, dünya eğitim endüstrisinin liderleri ile önemli yerel uygulayıcılar, geleceğe yön veren anlatımlar ve interaktif sunumlar gerçekleştirecek.

Eğitim sektörünün geleceğinde söz sahibi olmayı hedefleyen firmaları çatısı altında buluşturan GESS Fuar ve Konferansları, 19-21 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul WOW International Convention Center'da düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gess Fuar ve Konferansları' Türkiye'de Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement