Gevaş Belediyesinden Fotoğraf Yarışması - Son Dakika
Yerel

Gevaş Belediyesinden Fotoğraf Yarışması

Gevaş Belediyesinden Fotoğraf Yarışması

Van’ın Gevaş Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ulusal fotoğraf yarışmasının ikincisinin düzenleneceği bildirildi.

21.11.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ulusal fotoğraf yarışmasının ikincisinin düzenleneceği bildirildi.

Birincisi geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Gevaş 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın yoğun ilgi görmesi nedeniyle bu yıl ikincisinin yapılacağı belirtildi. "Dört Mevsim Gevaş" adlı fotoğraf yarışmasının 1 Aralık 2016 tarihinde başlayacağını belirten Belediye Başkanı Sinan Hakan, yarışmaya yoğun katılım beklediklerini söyledi. Başkan Hakan, "Gevaş ilçemiz tarihi ve doğasıyla fotoğraf sanatçılarına muazzam bir çalışma alanı sunuyor. İlçenin her tarafını sürekli gezen biri olarak şunu söylemek isterim, ne yazık ki bu alanların önemli bir bölümü henüz keşfedilmemiş durumda. Biz de fotoğrafçılarımıza daha uzun bir çalışma süresi tanıma ve bu şekilde her mevsimin farklı güzelliklerini hep beraber keşfedip tanıtma adına bu sene yarışmamızın ikincisini düzenliyoruz. Gerek amatör ve gerek profesyonel bu işin tüm ilgililerini ilçemize davet ediyoruz. Belediye olarak tüm fotoğraf sanatçılarımıza bu süreç içersinde her türlü destek ve kolaylığı da sağlayacağız. Biz, sadece ilimizde değil il dışından da yoğun katılım bekliyoruz" dedi.

Yarışmanın detayları hakkında da bilgi veren Başkan Hakan, "Yarışmaya ilçemizde bulunan tarihi yapılar (kümbet, tarihi mezarlıklar, camiler, kiliseler, kaleler ile ilçelerin öne çıkan tarihi mirasları), doğal güzellikler (dağlar, yaylalar, ovalar, göller, akarsular vb.), bölgeye ait kültürel öğeler (yöresel yemekler, tarım, hayvancılık, balıkçılık faaliyetleri, gelenek ve görenekler, halk oyunları, düğünler ve el sanatları vb.), Gevaş'a özgü yaşam faaliyetleri ve mahallelerdeki sosyal hayatı anlatan fotoğraflar katılabilecek" diye konuştu.

Başvuruların 15 Ekim 2017 tarihinde sona erecek yarışmaya katılan fotoğrafların seçici kurul jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren fotoğraflar belirlenecek. Yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, Gevaş Belediyesi tarafından farklı yerlerde sergileneceği ve sahiplerinin ödüllendirileceği kaydedildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş Belediyesinden Fotoğraf Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement